Actueel

Over ZonMw

ZonMw is de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis – om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren.

Lees meer over ZonMw

Uitgelicht

Zorgvuldige subsidieprocedure ZonMw voorkomt belangenverstrengeling

Infographic

Door de uitgebreide subsidieprocedure met meerdere checks and balances en de wijze waarop ZonMw deze procedure naleeft, is er bij subsidieverstrekking door ZonMw geen sprake van belangenverstrengeling. Wel begrijpt ZonMw dat ze in enkele gevallen mogelijk de schijn tegen heeft.

Lees verder

Carla Hollak en Nicole van de Kar ontvangen Parel

ZonMw Parel

Tijdens het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen op 19 april ontvingen Carla Hollak (AMC) en Nicole van de Kar (Radboudumc) beide een ZonMw Parel voor hun gerichte behandeling met dure (wees)geneesmiddelen. Voor de ziekte van Fabry en aHUS blijkt een geïndividualiseerde behandeling mogelijk.

Bekijk deze parelprojecten

Mediator 28: De confrontatie aangaan met gesuis in het oor

Vrouw met pijn in oor

Een nieuwe editie van online magazine Mediator. Met daarin onder andere een artikel over een nieuwe cognitieve gedragstherapie voor tinnitus. De kwaliteit van leven en gemoedstoestand van de patiënten verbeteren significant. 

Naar Mediator 28
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website