Actueel

Over ZonMw

ZonMw is de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis – om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren.

Lees meer over ZonMw

Uitgelicht

Mediator 30: Slaaptandarts ontwikkelt diagnostisch hulpmiddel

Portret man bij tandartsstoel

Bij sommige mensen slijt het gebit te snel. Dat kan komen door nachtelijk tandenknarsen, maar hoeft niet. Tandarts Michiel Allessie ontwikkelde een app die ’s nachts dat malende geluid registreert. 

Lees verder

Zorgvuldige subsidieprocedure ZonMw voorkomt belangenverstrengeling

Infographic

Door de uitgebreide subsidieprocedure met meerdere checks and balances en de wijze waarop ZonMw deze procedure naleeft, is er bij subsidieverstrekking door ZonMw geen sprake van belangenverstrengeling. Wel begrijpt ZonMw dat ze in enkele gevallen mogelijk de schijn tegen heeft.

Lees verder

In memoriam Hannie van Leeuwen

Op 2 augustus 2018 ontvingen wij het verdrietige bericht dat Hannie van Leeuwen op 92-jarige leeftijd is overleden. Na haar politieke carrière trad zij in 2008 op 82-jarige leeftijd toe tot de ZonMw–commissie van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO). Zij was daarmee de mascotte en de ambassadeur van dit programma.

Lees het bericht van NPO-voorzitter Betty Meyboom
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website