Een Sportinnovator Voucher biedt de mogelijkheid voor een praktijkorganisatie om een kennis- of innovatievraag aan een Sportinnovator-centrum te stellen. Elk Sportinnovator-centrum heeft een eigen expertise en met een voucher helpen ze sportbonden, gemeenten, bedrijven en andere praktijkorganisaties innoveren.

Onderwerpen

  • Sportinnovatie
  • Voucher
  • Sportinnovator-centra
  • Gemeenten, sportbonden, bedrijven en andersoortige praktijkorganisaties
  • Innovatievraag

Onderdeel van programma

Sportinnovator

Geplaatst op

3 februari 2022

Deadline

8 december 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Sportinnvator Vouchers 2022 (pdf) 223 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van de Sportinnovator Vouchers is het stimuleren van innovatie op het gebied van sport en bewegen bij gemeenten, sportbonden en bedrijven. Met deze regeling brengen we vraag en aanbod bij elkaar. De innovatievraag komt vanuit de praktijk. De vraag moet betrekking hebben op één van de zes ambities uit het Nationaal Sportakkoord. Met een voucher wordt de expertise van een Sportinnovator-centrum ingezet voor het beantwoorden van een kennis- of innovatievraag. Het Sportinnovator-centrum is hierbij de subsidieontvanger.

Wat kan worden aangevraagd?

Er kunnen vouchers van € 5.000, € 10.000, € 15.000 of € 20.000 (in samenwerking met een ander Sportinnovator-centrum) aangevraagd worden.

Onder innovatie wordt zowel technologische innovatie als sociale innovatie verstaan. Hieronder valt ook een nieuwe toepassing in de sport van een bestaand product of dienst (bijvoorbeeld vertaling vanuit een andere sector of toepassing in een andere regio). Het kan gaan om advies, onderzoek (bijvoorbeeld literatuur-, haalbaarheid-, markt- of effectonderzoek), doorontwikkeling, conceptontwikkeling, validatie/testen, prototyping, data-analyse of netwerkorganisatie.

Naast het stimuleren van sportinnovatie bij gemeenten, sportbonden en bedrijven, kan een Sportinnovator-centrum ook een voucher aanvragen voor het coördineren van het (regionale) Sportinnovator netwerk.

Randvoorwaarden

Zie voor alle voorwaarden, criteria en templates de volledige oproeptekst.

Wie kan aanvragen?

Een Sportinnovator-centrum vraagt de voucher aan, op basis van een kennis- of innovatievraag vanuit een praktijkorganisatie.

Budget

In totaal is er € 500.000 beschikbaar. Er zijn vier typen vouchers, een grote voucher van € 15.000 een middelgrote voucher van €10.000 en een kleine voucher van € 5.000. Voor samenwerkende centra is er een voucher van €20.000. Per Sportinnovator-centrum worden maximaal 5 vouchers toegekend tot een maximaal bedrag van € 25.000. Voor nieuwe Sportinnovator-centra die in 2022 gecertificeerd worden geldt: na ieder kwartaal vervalt € 5.000 van het bedrag waar het Sportinnovator-centrum aanspraak op kan maken, rekening houdend met het beschikbare budget voor deze nieuwe centra.

Aanvraag indienen

U kunt tot 8 december 2022, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Sportinnvator Vouchers 2022 (pdf) 246 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Lianne van Horen of Jim Stoppelenburg. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Lianne van Horen

Programmamanager

+31 70 349 50 35
horen@zonmw.nl
Dummyfoto van een man

Jim Stoppelenburg

Programmasecretaris en communicatiemedewerker

+31 70 349 51 08
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website