Deze subsidieoproep bestaat uit onderzoek naar de kennishiaten opgenomen in lijn 2 van de onderzoeksagenda om inzicht te verkrijgen in de oorzaken en redenen van oversterfte in Nederland in de periode 2020-2021.

Onderwerpen

Onderdeel van programma

COVID-19

Geplaatst op

11 augustus 2022

Deadline

30 september 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Call for Proposals - Subsidieoproep ‘Oversterfte in Nederland 2020-2021’ (pdf) 251 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het verkrijgen van inzichten in de oorzaken en gevolgen van oversterfte in Nederland (2020-2021). Het onderzoek beoogt niet alleen nieuwe kennis op te doen over de oorzaken van oversterfte in de afgelopen periode, maar levert tegelijkertijd ook inzichten op die kunnen bijdragen aan het voorkomen of verminderen van oversterfte tijdens een volgende pandemie.

Wat kan worden aangevraagd?

Binnen deze subsidieronde is onderzoek mogelijk naar de kennishiaten die in lijn 2 van de onderzoeksagenda zijn opgenomen. Dit gaat voornamelijk om onderzoek met dat met bestaande en beschikbare onderzoeks- en zorgdata kan worden uitgevoerd. In Nederland worden in verschillende cohorten longitudinale gegevens over gezondheid verzameld. Ook worden routinematig zorgdata verzameld, voor bijvoorbeeld specifieke patiëntengroepen, opgeslagen en bijgehouden. Deze databronnen, eventueel aangevuld met informatie uit literatuur, bieden mogelijkheden voor relevante analyses om vragen over oversterfte te beantwoorden:

Randvoorwaarden

  • Het onderzoek geeft inzicht in de oorzaken en gevolgen van oversterfte in de periode 2020-2021.
  • Het onderzoek dient binnen 4 weken van start te gaan en bedraagt maximaal 6 maanden.
  • Het onderzoek maakt gebruik van reeds beschikbare en toegankelijke data. Doormiddel van aanvullende/verdiepende analyses van secundaire datasets kunnen de vragen in dit onderzoeksprogramma worden beantwoord. Vanwege de tijdspanne en beschikbare financiële middelen is er geen ruimte voor grote systematische dataverzameling.

Wie kan aanvragen?

Nederlandse onderzoeksorganisaties kunnen aanspraak maken op subsidie. Het CBS en het RIVM hebben reeds onderzoek uitgevoerd naar oversterfte in 2020 en 2021 en zijn uitgesloten voor het indienen van een aanvraag binnen deze subsidieronde.

Budget

Voor deze subsidieronde is maximaal € 1 miljoen beschikbaar. Er geldt een maximum budget per project van € 50.000. Het aangevraagde budget dient realistisch en goed onderbouwd te zijn. De maximale looptijd bedraagt 6 maanden.

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 30 september 2022, 14:00 uur uw subsidieaanvraag indienen via MijnZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Oversterfte in Nederland in de periode 2020-2021 (pdf) 75 KB

Onderzoeksagenda oversterfte (pdf)

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Klaske Bos of Tim Kruitbosch. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Klaske Bos

Programmamanager

+31 70 3495080
COVID19@zonmw.nl
Dummyfoto van een vrouw

Tim Kruitbosch

Programmamanager

+31 70 3495489
COVID19@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website