- In de subsidieaanvraag wordt een beschrijving gegeven van de gekozen onderzoeksbenadering, de te hanteren onderzoeksmethodieken en de onderbouwing hiervoor, inclusief aandacht voor de wijze waarop dit resulteert in de geschetste doelen.
- Er dient expliciet beschreven te worden hoe invulling wordt gegeven aan de gestelde kaders en de terugkoppeling aan de programmacommissie. In de subsidieaanvraag geeft u aan hoe de klankbordrol wordt vormgegeven en op welke momenten en wijze tussentijds advies en terugkoppeling gegeven wordt.
- Voor de overige randvoorwaarden zie de oproeptekst.
Wie kan aanvragen?
Er zijn 3 academische onderzoeksinstituten uitgenodigd om een voorstel uit te werken. Uitsluitend partijen die een gerichte uitnodiging hebben ontvangen, komen in aanmerking om een subsidieaanvraag in te dienen.
Budget
Voor het evaluatieonderzoek is maximaal € 200.000,- (incl. BTW) beschikbaar. Rekening houdend met de looptijd van de Social Trials bedraagt de looptijd van het project maximaal 22 maanden, inclusief opleveren van de eindrapportage.
Het doel van deze subsidieoproep is een onafhankelijk centraal, evaluatief onderzoek op te zetten naar de Sociale Benadering Dementie waarmee geëxperimenteerd wordt in de Social Trial gemeenten. Een belangrijke uitkomstmaat is de kwaliteit van leven van patiënten binnen de Social Trials. Daarnaast dient er aandacht te worden besteed aan het ontsluiten van leerervaringen en resultaten van de pilots. Wat zijn de gevolgen van de Sociale Benadering Dementie voor de bekostiging, de impact op de kostenontwikkeling en het zorgsysteem, rekening houdend met de arbeidsmarkt? Het evaluatieonderzoek moet inzichtelijk maken of de aanpak van de Social Trials verbreed kan worden naar de rest van Nederland en wat hiervoor nodig is.
Deze evaluatie maakt gebruik van de gegevens zoals die worden verzameld door het projectteam van de Social Trials, aangevuld met eigen onderzoek en informatiebronnen. Daarbij staan vragen over effectiviteit, kosteneffectiviteit en repliceerbaarheid van Social Trials centraal.
De onderzoekende partij is vrij in het kiezen van een passende onderzoeksbenadering en -opzet en het specificeren van de probleemstelling. In de subsidieaanvraag wordt de beoogde opzet van de externe evaluatie beschreven, rekening houdend met de gestelde kaders in de oproep.
- Status:
- Gesloten
- Openingsdatum:
- Onderdeel van programma