JPI More Years Better Lives J-AGE 2

Over dit programma

Problematiek veranderende bevolkingssamenstelling

Demografische veranderingen omvatten een breed scala van onderzoeksgebieden en beleidsthema's. Het Joint Programme Initiative 'More Years Better Lives' (JPI MYBL) richt zich op het stimuleren van coördinatie en samenwerking tussen de Europese en nationale onderzoeksprogramma’s die zich bezighouden met de problematiek van de veranderende bevolkingssamenstelling in Europa (en daarbuiten). JPI MYBL volgt een transnationale, multidisciplinaire aanpak. We brengen verschillende onderzoeksprogramma's en onderzoekers uit verschillende disciplines samen om oplossingen te bieden voor de vraagstukken waar Europa op de korte en lange termijn mee te maken krijgt op het gebied van de veranderende bevolkingssamenstelling.

Europees initiatief

JPI MYBL is een Europees initiatief dat wordt gefinancierd door de EU en waaraan Europese lidstaten deelnemen. Canada en Zwitserland hebben afspraken met de EU gemaakt dat zij als ‘third country’ kunnen deelnemen aan Europese projecten en Israël kan als ‘associated country’ meedoen.

Beleidsthema’s

Terreinen waar JPI MYBL zich mee bezighoudt zijn onder meer: 

  • Kwaliteit van leven en gezondheid in het licht van ouder worden.
  • Economische en sociale productie met het stijgen van de jaren.
  • Beleid en infrastructuur met betrekking tot veroudering.
  • Duurzaamheid van het zorg- en welzijnssysteem en bijbehorende voorzieningen.Kwaliteit van leven en gezondheid in het licht van ouder worden.

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen JPI MYBL? Abonneer u dan op de (Engelstalige) nieuwsbrief en volg ons op Twitter en LinkedIn

Kenmerken

Status:
Afgerond
Budget:
€ 2.028.049
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %

Contact

Denice Moi Thuk Shung

Programmasecretaris
jpimybl [at] zonmw.nl

Emma Wilckens

Programmasecretaris
Wilckens [at] zonmw.nl