In de sport kunnen technische en sociale innovaties het verschil maken als het gaat om het behalen van topsportmedailles, het verbeteren van sportparticipatie of het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Door samenwerking tussen sport, onderzoek, bedrijfsleven en (lokale) overheden rondom kennis- en innovatie in de sport kan massa, focus en rendement worden verbeterd. Op de hoogte blijven van de sportinnovaties in Nederland? Ga naar www.sportinnovator.nl

Uitgelicht

Ervaringen uit de netwerkfase Living Labs Sport en Bewegen

In 2020 werkten 15 gemeenten met hogescholen, lokale organisaties en burgers aan de oprichting van living labs sport en bewegen. Er zijn krachtige netwerken ontstaan waarin lokale en regionale partners uitdagingen rond sport en bewegen oppakken. De ervaringen in het eerste jaar zijn gebundeld in een artikelreeks.

Bekijk de publicatie

Living labs sport en bewegen

In 2021 staat de verankering, het ontwikkelen van innovaties en het experimenteren van oplossingen die bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen van de living labs sport en bewegen die in 2020 zijn gestart, centraal. De eerste fase stond in het teken van het verkennen door toe te werken naar sterke samenwerkingsverbanden en door in gesprek met de burger de lokale uitdagingen in kaart te krijgen.

Lees meer over dit programma en de living labs

Sportwereld tegen COVID-19

"Hoe kun je veilig binnen sporten, ook met publiek? Daar moeten we samen een oplossing voor vinden." Maurits Hendriks (Topteam Sport) roept iedereen in Nederland op om de sport te innoveren. Heb jij een innovatie of idee? Neem contact op met info@sportinnovator.nl.

Meer informatie en lopend onderzoek

Blijf op de hoogte

Kennis en innovatie maken het verschil in de sport. Dat geldt voor het behalen van topsportmedailles. Maar innovatie kan óók de sportdeelname vergroten en Nederland vitaler maken. Wil jij op de hoogte blijven van de sportinnovaties in Nederland?

Actueel

Living labs sport en bewegen: samen uitzoeken wat belangrijk is

In 2020 werkten 15 gemeenten met hogescholen, lokale organisaties en burgers aan de oprichting van living labs sport en bewegen. Er zijn krachtige netwerken ontstaan waarin lokale en regionale partners uitdagingen rond sport en bewegen kunnen oppakken. De ervaringen uit de netwerkfase zijn gebundeld in een digitale publicatie die vandaag is gelanceerd.

Nieuws

Internationale beweegrichtlijnen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakte eind 2020 de vernieuwde internationale beweegrichtlijnen bekend. Deze richtlijnen adviseren hoeveel beweging nodig is om gezond te blijven. De internationale richtlijnen wijken niet veel af van de Nederlandse richtlijnen die de Gezondheidsraad publiceerde in 2017.

Elders gezien

Informatiebijeenkomst implementatie oproep sport en bewegen

Eind januari vond de informatiebijeenkomst over de subsidieoproep ‘Implementatienetwerk sport en bewegen’ plaats. De subsidieoproep en de opzet voor het implementatienetwerk werden toegelicht. Ook werden alvast wensen en behoeften voor het implementatienetwerk opgehaald.

Nieuws

Bent u creatief, innovatief en een team player? Dan zoeken wij u!

Hoe zorgen we ervoor dat vmbo jongeren meer gaan sporten? Dat is het thema van een nieuwe vorm van project subsidie (een sandpit). We zijn op zoek naar mensen uit allerlei verschillende achtergronden. Affiniteit met het onderwerp is van belang maar dit hoeft niet uw werkervaring te zijn. We zoeken tussen de 20-30 deelnemers die mee willen denken over dit thema in een sandpit week. Als u mee wilt doen kunt u zich vóór 9 maart, 14.00 uur, via de...

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Sportinnovator Medaillevouchers

Onderwerpen

 • Topsport
 • Olympische Spelen
 • Innovatie
 • Sportinnovator-centra
 • Sportbonden

Onderdeel van programma

Sportinnovator

Geplaatst op

1 maart 2021

Deadline

3 mei 2021,
14.00 uur

Bekijk

Sportinnovator subsidietraject: fase 2 – onderzoek en ontwikkeling Uitwerking

Onderwerpen

Deze oproep heeft een focus op drie thema’s die aansluiten bij de maatschappelijke opgaven van het Nationaal Sportakkoord. Daarnaast staat deze oproep open voor innovatieprojecten die bijdragen aan het voorkomen van sportblessures.  

De drie focusthema’s zijn:

 • Bewegen, gericht op (technologische) innovaties om de beweegvaardigheid van kinderen en jongeren te verbeteren;
 • Materialen, gericht op innovatieve methoden die bijdragen aan duurzame sportaccommodaties;
 • Voeding, gericht op innovaties die bijdragen aan een gezond voedingspatroon voor topsporters, sporters en de reguliere (sport)markt.

Onderdeel van programma

Sportinnovator

Geplaatst op

12 maart 2021

Deadline

12 mei 2021,
12.00 uur

Bekijk

Sportinnovator Vouchers 2021

Onderwerpen

 • Sportinnovatie
 • Voucher
 • portinnovator-centra
 • Gemeenten, sportbonden, bedrijven
 • Innovatievraag

Onderdeel van programma

Sportinnovator

Geplaatst op

1 februari 2021

Deadline

31 december 2021,
14.00 uur

Bekijk

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website