In de sport kunnen technische en sociale innovaties het verschil maken als het gaat om het behalen van topsportmedailles, het verbeteren van sportparticipatie of het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Door samenwerking tussen sport, onderzoek, bedrijfsleven en (lokale) overheden rondom kennis- en innovatie in de sport kan massa, focus en rendement worden verbeterd.

Uitgelicht

Over sportinnovaties

In de ZonMw-programma’s:

wordt toepasbare kennis opgedaan en worden bruikbare innovaties ontwikkeld die het verschil maken.

Thermo Tokyo

In het project Thermo Tokyo van het Onderzoeksprogramma Sport wordt onderzocht hoe de Nederlandse sporters het beste voorbereid kunnen worden op de extreme temperaturen in Tokyo waar de Olympische Spelen van 2020 plaatsvinden. Projectleider Thijs Eijsvogels vertelt over het onlangs gestarte project.

Lees het interview met de projectleider

Sportinnovator-nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sportinnovator

In de maandelijkse Sportinnovator-nieuwsbrief leest u het laatste nieuws uit het Sportinnovator-netwerk. Lezers zijn onderzoekers, ondernemers, overheid en sportorganisaties die (samen) werken aan meer innovaties in de sport. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u aan!

Lees de nieuwsbrief

Vernieuwend data-onderzoek tijdens EK-vrouwenvoetbal

Tijdens het EK vrouwenvoetbal werd het spel minutieus vastgelegd voor data-onderzoek. De ambities reiken ver. In Mediator een interview met Peter Blangé, prestatiemanager bij de KNVB, hoogleraar Joost Kok van de Universiteit Leiden en Harry van Dorenmalen van het Topteam Sport.

Lees het Mediator-artikel

Sportinnovator

In opdracht van Minister Schippers van VWS heeft het Topteam Sport de Kennis- en innovatieagenda sport 2015-2020 opgesteld. In de agenda is de ambitie geformuleerd om het rendement van kennis en innovatie in de sport te vergroten: voor de sport maar ook voor de wetenschap, economie en maatschappij. Om dit te realiseren is het programma Sportinnovator opgezet waarin samenhangende programmalijnen worden uitgevoerd.

Ga naar de website van Sportinnovator

Actueel

Volg via RSS

Sportinnovator start met ontwikkeling certificeringskader voor centra

Sportinnovator-centra zijn ontmoetings- en broedplaatsen waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties structureel samenwerken aan innovaties die bijdragen aan de topsport, sportparticipatie en/of een actieve leefstijl; aan de kennisbasis voor sport; zorgen voor economische rendement of maatschappelijke waarde opleveren.

Elders gezien

Feiten en weetjes Sportimpulsronde 2018

Benieuwd naar weetjes over de rondes Sportimpuls, Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG) en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten (JILIB) 2018? Op de website van ZonMw zijn nu factsheets te vinden met onder andere gegevens over de verdeling qua leeftijd, doelgroep, aanbod en setting, de gebruikte interventies van de Menukaart Sportimpuls en nog veel meer.

Nieuws

Slaap en sportprestatie

Nederland loopt voorop in onderzoek over slaap bij sporters en het effect op sportprestaties. In het nieuwe nummer van Sportgericht doet Bas van Hooren verslag van het symposium ‘Slaap en sportprestatie’

Persoon slapend op laken
Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website