In de sport kunnen technische en sociale innovaties het verschil maken als het gaat om het behalen van topsportmedailles, het verbeteren van sportparticipatie of het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Door samenwerking tussen sport, onderzoek, bedrijfsleven en (lokale) overheden rondom kennis- en innovatie in de sport kan massa, focus en rendement worden verbeterd.

Uitgelicht

Subsidietraject fase 2 geopend

De tweede fase van dit subsidietraject richt zich op onderzoek en ontwikkeling om enkele innovatieprojecten in de sport dichter naar de markt te brengen. Uw aanvraag indienen voor fase 2 kan tot 9 oktober.

Lees meer over fase 2

Vlog 24 #jeroenonderzoekt

Bestuursvoorzitter Jeroen Geurts is deze keer op werkbezoek bij TU Delft Sports Engineering Institute, een van de 15 sportinnovatiecentra in Nederland. Hij komt er onder andere meer te weten over een fiets met slimme stuurondersteuning.

Bekijk de vlog

Feedbacksysteem helpt honkballers beter te werpen

Een projectteam van TU Delft en de Vrije Universiteit ontwikkelde een feedbacksysteem voor het trainen van de perfecte werp- of slagtechniek. Vanwege de veelbelovende resultaten werd het systeem doorontwikkeld tot het gebruiksvriendelijker ThrowPerfect. De Nederlandse honkbal- en softbalselecties maken er inmiddels gebruik van.

Lees meer over ThrowPerfect

Unieke verbinding tussen bedrijfsleven, sport & vitaliteit!

Op 7 oktober komt hét sport innovatie netwerk van Nederland samen op de High Tech Campus. Ontmoet andere ondernemers, start samenwerkingen op, laat je inspireren door praktijkvoorbeelden en ontdek welke kansen innovatie in sport en vitaliteit te bieden heeft! 

16e editie Sport Innovatie Congres

Over sportinnovaties

In de ZonMw-programma’s:

wordt toepasbare kennis opgedaan en worden bruikbare innovaties ontwikkeld die het verschil maken.

Thermo Tokyo

In het project Thermo Tokyo van het Onderzoeksprogramma Sport wordt onderzocht hoe de Nederlandse sporters het beste voorbereid kunnen worden op de extreme temperaturen in Tokyo waar de Olympische Spelen van 2020 plaatsvinden. Projectleider Thijs Eijsvogels vertelt over het onlangs gestarte project.

Lees het interview met de projectleider

Sportinnovator-nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sportinnovator

In de maandelijkse Sportinnovator-nieuwsbrief leest u het laatste nieuws uit het Sportinnovator-netwerk. Lezers zijn onderzoekers, ondernemers, overheid en sportorganisaties die (samen) werken aan meer innovaties in de sport. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u aan!

Lees de nieuwsbrief

Sportinnovator

In opdracht van Minister Schippers van VWS heeft het Topteam Sport de Kennis- en innovatieagenda sport 2015-2020 opgesteld. In de agenda is de ambitie geformuleerd om het rendement van kennis en innovatie in de sport te vergroten: voor de sport maar ook voor de wetenschap, economie en maatschappij. Om dit te realiseren is het programma Sportinnovator opgezet waarin samenhangende programmalijnen worden uitgevoerd.

Ga naar de website van Sportinnovator

Actueel

Volg via RSS

Wat kunnen we verwachten van de projecten sportblessurepreventie?

De 6 sportblessureprojecten die vorig jaar zijn gehonoreerd, zijn inmiddels ruim een half jaar aan de slag. De ambities en activiteiten tot nu toe zijn gebundeld in een digitale publicatie. Werken aan sportblessurepreventie is nodig want jaarlijks lopen sporters naar schatting 4,5 miljoen blessures op met alle gevolgen van dien.

Nieuws

Thuis sporten heeft positief effect voor patiënten met Parkinson

In een grote dubbelblinde studie laten Radboudumc onderzoekers zien dat patiënten in een vroeg stadium van de ziekte van Parkinson in hun eigen huis trouw maandenlang kunnen sporten. Het regelmatige sporten had voor de patiënten een positief effect op hun motoriek, met een verbetering die overeenkwam met het effect van gangbare Parkinson medicatie.

Elders gezien

Sportinnovator subsidietraject fase 2 geopend

De tweede fase van dit subsidietraject richt zich op onderzoek en ontwikkeling om enkele innovatieprojecten in de sport dichter naar de markt te brengen. Uw aanvraag indienen voor fase 2 kan tot 9 oktober.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

16e editie Sport Innovatie Congres

Op maandag 7 oktober 2019 komt hét sportinnovatie-netwerk van Nederland samen op de High Tech Campus in Eindhoven. Twee gezaghebbende partijen op het gebied van sportinnovatie in Nederland, namelijk Sportinnovator en het Cluster Sports & Technology, hebben de handen ineengeslagen en organiseren de 16e editie van het Sport Innovatie Congres. Dit jaar staat de verbinding tussen bedrijfsleven, sport en vitaliteit bij nieuwe sportinnovaties centraal.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website