In de sport kunnen technische en sociale innovaties het verschil maken als het gaat om het behalen van topsportmedailles, het verbeteren van sportparticipatie of het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Door samenwerking tussen sport, onderzoek, bedrijfsleven en (lokale) overheden rondom kennis- en innovatie in de sport kan massa, focus en rendement worden verbeterd.

Uitgelicht

Over sportinnovaties

In de ZonMw-programma’s:

wordt toepasbare kennis opgedaan en worden bruikbare innovaties ontwikkeld die het verschil maken.

Eerste Sportinnovator XL-Magazine

Sportinnovator XL-magazine

Het magazine laat met inspirerende voorbeelden zien wat de voordelen zijn van samenwerking bij sportinnovatie. Samenwerking loont, schrijft Angelique Berg (Directeur-generaal Volksgezondheid van het ministerie van VWS) in haar voorwoord.

Sportinnovator XL-magazine

Sportinnovator-nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sportinnovator

In de maandelijkse Sportinnovator-nieuwsbrief leest u het laatste nieuws uit het Sportinnovator-netwerk. Lezers zijn onderzoekers, ondernemers, overheid en sportorganisaties die (samen) werken aan meer innovaties in de sport. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u aan!

Lees de nieuwsbrief

Vernieuwend data-onderzoek tijdens EK-vrouwenvoetbal

Tijdens het EK vrouwenvoetbal werd het spel minutieus vastgelegd voor data-onderzoek. De ambities reiken ver. In Mediator een interview met Peter Blangé, prestatiemanager bij de KNVB, hoogleraar Joost Kok van de Universiteit Leiden en Harry van Dorenmalen van het Topteam Sport.

Lees het Mediator-artikel

Sportinnovator

In opdracht van Minister Schippers van VWS heeft het Topteam Sport de Kennis- en innovatieagenda sport 2015-2020 opgesteld. In de agenda is de ambitie geformuleerd om het rendement van kennis en innovatie in de sport te vergroten: voor de sport maar ook voor de wetenschap, economie en maatschappij. Om dit te realiseren is het programma Sportinnovator opgezet waarin samenhangende programmalijnen worden uitgevoerd.

Ga naar de website van Sportinnovator

Draagbare coach voor zwemmers

Technologie die de prestaties van sporters verbetert, is vaak breder te gebruiken blijkt uit de innovaties van Sportinnovator. Zo kan bijvoorbeeld de Smart Swimbuddy niet alleen zwemmers begeleiden, maar ook mensen die revalideren.

Lees het Mediator-artikel

Actueel

Volg via RSS

Thermo Tokyo bereidt sporters voor op extreme temperaturen in Tokyo

Om sporters optimaal voor te bereiden op de extreme temperaturen op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 hebben wetenschap, sport en bedrijfsleven de handen ineengeslagen in het project Thermo Tokyo. Met behulp van onder andere een klimaatkamer op Papendal, een persoonlijk hitteprofiel en innovatief acclimatiseren en koelen worden sporters begeleid om op de Spelen het maximale uit zichzelf te halen. Maandag was de aftrap van het project op...

Parasol
Elders gezien

Sportimpuls 2018 projecten van start

De 145 toegekende Sportimpuls projecten zijn akkoord gegaan met de ZonMw-subsidievoorwaarden en kunnen starten. Vanaf nu zijn de lijsten beschikbaar met de Sportimpuls projecten die de komende 2 jaar aan de slag gaan om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden.

Kinderen die maraton lopen
Nieuws

Sportimpuls lokaal geborgd

“De Sportimpuls heeft een beweging in de goede richting in gang gezet”. Het ontstaan van nieuwe samenwerkingsverbanden, nieuw sport- en beweegaanbod en het bereiken van nieuwe doelgroepen waren zonder de Sportimpuls niet van de grond gekomen. Daarnaast is met de Sportimpuls kennis en ervaring opgedaan met het opzetten en uitvoeren van een project. Zo rapporteren ondervraagde projectleiders in het onderzoek naar de borging van Sportimpuls...

Nieuws

Sportblessurepreventie: 6 nieuwe projecten

Eind dit jaar starten 6 nieuwe projecten die zich richten op het voorkomen van sportblessures. De projecten zijn gefinancierd uit de tweede en laatste open subsidieronde binnen het programma Sportblessurepreventie.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Symposium Slaap en Sportprestatie

Slaap is een van de belangrijkste herstelmechanismen van het menselijk lichaam en onontbeerlijk voor het leveren en verbeteren van topprestaties.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website