In de sport kunnen technische en sociale innovaties het verschil maken als het gaat om het behalen van topsportmedailles, het verbeteren van sportparticipatie of het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Door samenwerking tussen sport, onderzoek, bedrijfsleven en (lokale) overheden rondom kennis- en innovatie in de sport kan massa, focus en rendement worden verbeterd.

Uitgelicht

Over sportinnovaties

In de ZonMw-programma’s:

wordt toepasbare kennis opgedaan en worden bruikbare innovaties ontwikkeld die het verschil maken.

Sportfolio magazine winter edition 2018

Voorblad Sportfolio

In deze editie van Sportfolio o.a. aandacht voor 3 mooie ZonMw-projecten: Real-time feedback bij schaatsmetingen, MyTemp bodytemperature en de Versterk je enkel app. Sportprojecten met internationale ambities.

Bekijk Sportfolio

Eerste Sportinnovator XL-Magazine verschenen

Sportinnovator XL-magazine

Het Sportinnovator XL-magazine laat met inspirerende voorbeelden zien wat de voordelen zijn van samenwerking bij sportinnovatie. Samenwerking loont, schrijft Angelique Berg (Directeur-generaal Volksgezondheid van het ministerie van VWS) in haar voorwoord.

Sportinnovator XL-magazine

Sportinnovator-nieuwsbrief verschenen

Nieuwsbrief Sportinnovator

In de maandelijkse Sportinnovator-nieuwsbrief lees je het laatste nieuws uit het Sportinnovator-netwerk. Lezers zijn onderzoekers, ondernemers, overheid en sportorganisaties die (samen) werken aan meer innovaties in de sport. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen? Meld je aan!

Lees de nieuwsbrief

Vernieuwend data-onderzoek tijdens EK-vrouwenvoetbal

Tijdens het EK vrouwenvoetbal werd het spel minutieus vastgelegd voor data-onderzoek. De ambities reiken ver: ‘We kunnen het hele sportlandschap veranderen.’
In Mediator 25 een interview met Peter Blangé, prestatiemanager bij de KNVB, hoogleraar Joost Kok van de Universiteit Leiden en Harry van Dorenmalen van het Topteam Sport

Lees het artikel

'Sportinnovatief ondernemen'

In deze rubriek op sportinnovator.nl geven ondernemers en andere betrokkenen uit het bedrijfsleven hun visie. In aflevering 1: Harry van Dorenmalen, voorzitter van het Topteam Sport en IBM Europe. 

Lees het artikel

Sportinnovator

In opdracht van Minister Schippers van VWS heeft het Topteam Sport de Kennis- en innovatieagenda sport 2015-2020 opgesteld. In de agenda is de ambitie geformuleerd om het rendement van kennis en innovatie in de sport te vergroten: voor de sport maar ook voor de wetenschap, economie en maatschappij. Om dit te realiseren is het programma Sportinnovator opgezet waarin samenhangende programmalijnen worden uitgevoerd.

Ga naar de website van Sportinnovator

Draagbare coach voor zwemmers

Technologie die de prestaties van sporters verbetert, is vaak breder te gebruiken blijkt uit de innovaties van Sportinnovator. Zo kan bijvoorbeeld de Smart Swimbuddy niet alleen zwemmers begeleiden, maar ook mensen die revalideren.

Lees het Mediator-artikel

Actueel

Volg via RSS

Subsidieoproep Nationale Sportinnovator Prijs 2018: ‘Mind Your Fitness’

Vanaf 10 juli 2018 kunnen weer innovatieve ideeën in de sport worden ingediend bij ZonMw. De beste innovaties die topsporters beter laten omgaan met mentale aspecten als stress en teleurstelling, het behoud van concentratie en het omgaan met blessures, ontvangen de Nationale Sportinnovator Prijs 2018. Net als innovaties die ervoor zorgen dat mensen bewust en onbewust verleid worden tot meer bewegen en die hun motivatie en zelfvertrouwen...

Prijs sportinnovator
Nieuws

Laatste ronde Sportimpuls: 145 projecten in de startblokken

Bij de allereerste ronde van Sportimpuls in 2012 ontving ZonMw nog meer dan 900 subsidieaanvragen. In 2018 is de 7e en laatste ronde open gegaan. Dit jaar ontving ZonMw in totaal 223 aanvragen. Op 1 september 2018 klinkt het startschot voor de 145 projecten die hun uiterste best gaan doen om mensen in beweging te krijgen.

Nieuws

Hoe is het nu met? Ultimateinstability Hydrovest

In 2015 won Ultimateinstability de Nationale Sportinnovator Prijs voor het Hydrovest. Het idee: een harnas waaraan een Aquabag, een andere uitvinding van het bedrijf, gefixeerd kan worden op de schouders van een sporter tijdens trainingen.

Afbeelding Paul Venner
Nieuws

Sportonderzoek verbindt: 5 jaar resultaten op een rij

In een dynamisch digitaal magazine zijn de resultaten gebundeld van 5 jaar sportonderzoek binnen het Onderzoeksprogramma Sport. De focus ligt op resultaten en opbrengsten voor de (sport)praktijk. Het magazine is 11 juni 2018 aangeboden aan de opdrachtgevers VWS, NOC*NSF, SIA en aan het veld van sport en bewegen tijdens de afrondende bijeenkomst in Amersfoort.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website