In de sport kunnen technische en sociale innovaties het verschil maken als het gaat om het behalen van topsportmedailles, het verbeteren van sportparticipatie of het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Door samenwerking tussen sport, onderzoek, bedrijfsleven en (lokale) overheden rondom kennis- en innovatie in de sport kan massa, focus en rendement worden verbeterd. Op de hoogte blijven van de sportinnovaties in Nederland? Ga naar www.sportinnovator.nl

Uitgelicht

Sportwereld tegen COVID-19

"Hoe kun je veilig binnen sporten, ook met publiek? Daar moeten we samen een oplossing voor vinden." Maurits Hendriks (Topteam Sport) roept iedereen in Nederland op om de sport te innoveren. Heb jij een innovatie of idee? Neem contact op met info@sportinnovator.nl.

Meer informatie en lopend onderzoek

Grepen voor klimwanden kunnen duurzamer

De klimgrepen op wanden van klimcentra bestaan uit materiaal dat na afloop niet opnieuw bruikbaar is. GreenHolds B.V. uit Limburg heeft een nieuwe grondstof bedacht waarmee hergebruik wel mogelijk is. Het bedrijf onderzoekt nu de eerste recyclebare prototypes die daarvan zijn gemaakt.

Bekijk het projectresultaat

Sportinnovaties staan centraal bij BNR Sportzaken

Poster met twee mannen over podcasts BNR Sportzaken

Presentatoren Ben van der Burg en Thomas Schuurman bespraken wekelijks met wisselende topsporters, coaches en wetenschappers welke innovaties de komende jaren het verschil gaan maken. Hoe ziet de voorhoede van topsportinnovatie eruit? Hoe profiteert ook de breedtesport? En hoe draagt sportinnovatie bij aan een vitalere samenleving?

Luister de podcasts van BNR Sportzaken terug

Blijf op de hoogte

Kennis en innovatie maken het verschil in de sport. Dat geldt voor het behalen van topsportmedailles. Maar innovatie kan óók de sportdeelname vergroten en Nederland vitaler maken. Wil jij op de hoogte blijven van de sportinnovaties in Nederland?

Actueel

Minder hitte door koelvesten

Door de hoge besmettelijkheid van COVID-19 moet zorgpersoneel werken in beschermende maar niet of nauwelijks ventilerende kleding. Koelvesten tijdens een COVID-19-dienst zorgen ervoor dat verpleegkundigen minder warmte ervaren tijdens hun werkzaamheden en daardoor prettiger en comfortabeler hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Elders gezien

Uitnodiging deelname aan sandpit ‘De sportende vmbo-jeugd heeft de toekomst'

In deze eerste sandpit-oproep bij ZonMw, die vandaag is geopend, staat de sportende vmbo-jeugd centraal. Een sandpit is een nieuw financieringsinstrument dat zich richt op multidisciplinaire samenwerking met als doel een innovatieve en creatieve onderzoeks‐ en implementatieprojecten rond het onderwerp te ontwikkelen. De deadline is 9 maart, 14.00 uur.

Nieuws

Subsidieoproep implementatienetwerk sport en bewegen geopend

U kunt nu een subsidieaanvraag indienen voor deelname aan het te vormen implementatienetwerk sport en bewegen. Het doel van de oproep is het beter benutten van wetenschappelijke kennis en deze laten landen en borgen in de praktijk. Deadline: 2 maart 2021 om 14.00 uur.

Nieuws

Vooraankondiging subsidieoproep implementatienetwerk sport en bewegen

Naar verwachting opent voor het einde van dit jaar een subsidieoproep voor het vormen van een implementatienetwerk sport en bewegen. Om met kennis impact te kunnen genereren is er meer aandacht voor implementatie nodig. Het doel van de oproep is het beter benutten van wetenschappelijke kennis en het laten landen en borgen in de praktijk.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website