In de sport kunnen technische en sociale innovaties het verschil maken als het gaat om het behalen van topsportmedailles, het verbeteren van sportparticipatie of het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Door samenwerking tussen sport, onderzoek, bedrijfsleven en (lokale) overheden rondom kennis- en innovatie in de sport kan massa, focus en rendement worden verbeterd. Op de hoogte blijven van de sportinnovaties in Nederland? Ga naar www.sportinnovator.nl

Uitgelicht

Sportwereld tegen COVID-19

"Hoe kun je veilig binnen sporten, ook met publiek? Daar moeten we samen een oplossing voor vinden." Maurits Hendriks (Topteam Sport) roept iedereen in Nederland op om de sport te innoveren. Heb jij een innovatie of idee? Neem contact op met info@sportinnovator.nl.

Meer informatie en lopend onderzoek

Sportinnovaties staan centraal bij BNR Sportzaken

Poster met twee mannen over podcasts BNR Sportzaken

Presentatoren Ben van der Burg en Thomas Schuurman bespraken wekelijks met wisselende topsporters, coaches en wetenschappers welke innovaties de komende jaren het verschil gaan maken. Hoe ziet de voorhoede van topsportinnovatie eruit? Hoe profiteert ook de breedtesport? En hoe draagt sportinnovatie bij aan een vitalere samenleving?

Luister de podcasts van BNR Sportzaken terug

Blijf op de hoogte

Kennis en innovatie maken het verschil in de sport. Dat geldt voor het behalen van topsportmedailles. Maar innovatie kan óók de sportdeelname vergroten en Nederland vitaler maken. Wil jij op de hoogte blijven van de sportinnovaties in Nederland?

Actueel

Afname sporten en bewegen sinds corona

Het RIVM en GGD-GHOR doen sinds maart onderzoek naar de invloed van de coronamaatregelen op ons gedrag en welbevinden. Dit doen zij met regelmatig terugkerende vragenlijsten. In een meting in april gaf 59,2% van de deelnemers aan, (veel) minder te sporten en bewegen.

Elders gezien

Op zoek naar zinvolle informatie voor revaliderende coronapatiënt

Covid-19-patiënten die van de intensive care terugkeren naar huis, hebben dikwijls moeite om in hun eigen omgeving hun dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Om de revalidatie te verbeteren, onderzoekt de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met het Amsterdam UMC (locatie AMC) het real-time monitoren van patiënten thuis.

Elders gezien

Sportinnovator daagt innovatoren uit met innovatiecompetitie

Tot 8 november 2020 kunnen bedrijven zich inschrijven voor de 3 innovatiechallenges: ‘Inclusieve(re) esports’, ‘Monitoren sport openbare ruimte’ en ‘Beter bewegen basisonderwijs’. Met de Challenges Sportakkoord gaat Sportinnovator per deelakkoord op zoek naar innovatie oplossingen voor concrete uitdagingen. De beste ideeën worden beloond met een ontwikkelbudget. Voor de challenges is de komende twee jaar 1.200.000 euro beschikbaar, verdeeld over...

Nieuws

Onderzoek naar ongelijkheid in sport en bewegen onder COVID-19

ZonMw heeft het onderzoeksvoorstel ‘Ongelijkheid in sport en bewegen onder COVID19: De impact van sport voor een veerkrachtige samenleving’ van de Radboud Universiteit gehonoreerd. Het onderzoek is één van de 31 gehonoreerde onderzoeksprojecten die antwoord proberen te krijgen op de vraag wat het effect is van COVID19 op de maatschappij.

Elders gezien
Toon meer

Subsidieoproepen

Sportinnovator Vouchers 2020

Onderwerpen

  • Sportinnovatie
  • Voucher
  • Sportinnovator-centra
  • Gemeenten
  • Sportbonden

Onderdeel van programma

Sportinnovator

Geplaatst op

13 maart 2020

Deadline

31 december 2020,
14.00 uur

Bekijk

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website