Mensen die werken zijn gezonder, blijkt uit onderzoek. Dit programma levert kennis op om gezondheid op de werkplek te stimuleren. Specifiek voor werkenden met een lage sociaaleconomische status, waaronder mensen met een chronische aandoening.

Onderwerpen

Uitgelicht

Lopende en afgeronde projecten

De projecten van het programma Werk(en) is gezond zijn gericht op gezondheids-bevorderende interventies op de werkplek, vernieuwende onderzoeksaanpakken naar die interventies en op meta-analyse.

Bekijk alle projecten van Werk(en) is gezond

Samenwerken aan implementatie om resultaten te bundelen en te verrijken

Dit najaar starten 8 projecten in de ronde Implementatie in samenwerking. Eén daarvan is dit project, gericht op een betere samenwerking tussen arboprofessionals en zorgprofessionals om zo langdurig ziekteverzuim te voorkomen. 

Lees over de gehonoreerde projecten

PerfectFit 2.0: Leefstijlprogramma werk

‘Onze aanwezigheidscijfers liggen inmiddels structureel een stuk hoger. PerfectFit 2.0 is een combinatie van e-health en persoonlijke begeleiding, waarin coachingsgesprekken zijn toegevoegd aan het preventief medisch onderzoek’.

interview Philip Blom (publicatie 20 jaar preventie bij ZonMw)

'Werkomgeving voor gezondheid net zo belangrijk als leefstijl'

Wat is vitaliteit? Wat is belangrijk bij het stimuleren van gezondheid op de werkplek? En wat zijn de uitdagingen? Tinka van Vuuren, bijzonder hoogleraar vitaliteitsmanagement en commissielid, licht toe.

Interview Tinka van Vuuren

'Met meta-analyses bestaande data optimaal benutten'

'Als je bestaande databestanden samenvoegt en analyseert, kan dit tot nieuwe inzichten leiden', vertelt Karin Proper, senior onderzoeker Lifestyle, Work and Health en commissielid.

Interview Karin Proper

Projectleidersbijeenkomst 2019

Tijdens de projectleidersbijeenkomst op 24 oktober 2019 kwam de projectleiders bijeen. Waar zijn ze mee bezig en waar lopen ze tegen aan?

Bekijk het verslag

Actueel

Kopkrakers test app

Ben je professional in Werk en Inkomen? Verbeter samen met ons de app Kopkrakers; een hulpmiddel om wetenschappelijke kennis te benutten in de dagelijkse praktijk. Kopkrakers zet je voor een dilemma: ‘Welke werkwijze zou jij kiezen bij deze klant?’. TNO en Muzus ontwikkelen de app i.s.m. het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, SAM, Divosa, SBCM/Cedris en het UWV. Doe mee en test vóór 1 november. #vakkundigahwerk

Elders gezien

Vrijwilligers en beroepskrachten: a match made in heaven/hell?

Ben Boksebeld blogt over 2 voorbeelden van hoe het mis kan gaan tussen vrijwilligers en beroepskrachten in de schuldhulpverlening. Verwachtingen over rol en taak van de vrijwilliger lopen nogal eens uiteen. Voor het programma vakkundig aan het werk onderzocht hij eerder de 'Effectiviteit van vrijwilligers in de schuldhulpverlening'

Elders gezien

Mensen met schulden sneller geholpen door samenwerking gemeenten

Ruim tachtig gemeenten sluiten zich vandaag aan bij een nieuwe manier van schuldhulpverlening: collectief schuld regelen. Door deze nieuwe methode kunnen mensen hun schulden sneller afbetalen en kunnen gemeenten meer mensen met schulden helpen.

Elders gezien

Terugkijken webinar Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Op 6 oktober organiseerden we een informatiebijeenkomst over onze subsidieoproep 'Verbetering kwaliteit poortwachtersproces - programmalijn 2'. Dit programma levert kennis op om de kwaliteit en afstemming in het poortwachtersproces te verbeteren en geeft stimulansen voor een meer re-integratiegerichte benadering. Tijdens het webinar hoorden deelnemers alles over de subsidieoproep en kregen de gelegenheid vragen te stellen.

Elders gezien
Toon meer

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website