Uit de inzendingen zijn 3 projecten genomineerd door een vakkundige jury, waar onderstaande films van zijn gemaakt. Van 23 oktober (12.00 uur) tot 20 november (12.00 uur) kon u mee bepalen wie de winnaar werd van € 75.000.

De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënten en onderzoekers die het beste projectplan hebben voor de ontwikkeling van een medisch product. De behoefte van de patiënten of zorgverleners staat centraal.

Bekijk alle 3 de films nogmaals!

Meer informatie over de tussenstand de prijs en het stemreglement

English version of the movies in 2017

Cursus 'Partner in Balans' bij dementie

Categorie eHealth:

Onderzoeker Lizzy Boots (MUMC) en mantelzorger Jenny Tillie-Hecker

De cursus Partner in Balans helpt mantelzorgers om te gaan met onzekerheden en vragen na een diagnose dementie. Met deze prijs willen we Partner in Balans beschikbaar maken voor partners en naasten in heel Nederland. Iedereen verdient het om in balans te zijn! Helpt u ons mee om dit mogelijk te maken?

IVWear maakt een infuus draagbaar

Categorie Innovatieve Instrumenten:

Onderzoeker Bart Verkerke (UMCG) en patiënt Dave Keizer

Wij ontwikkelen een draagbaar infuus, waardoor patiënten zonder infuuspaal vrij door het ziekenhuis kunnen bewegen. Beweging is tijdens de ziekenhuisopname essentieel. Patiënten herstellen sneller en kunnen eerder uit het ziekenhuis. Het belangrijkste is dat patiënten zich minder patiënt zullen voelen. Help jij mee om onze droom te verwezenlijken?

Een slimme zelftest voor adem

Categorie Hulpmiddelen:

Onderzoeker / huisarts Erik Bischoff (Radboudumc) en patiënt Joep Fleuren

Als je de chronische longziekte COPD hebt, kan een longaanval je zo benauwd maken dat ziekenhuisopname nodig is. Met onze slimme zelftest kun je op tijd een longaanval herkennen en daarop reageren. Zo kun je ziekenhuisopname voorkomen. Als wij winnen, kunnen we onze zelftest verder ontwikkelen voor alle COPD patiënten.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website