Het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen bestaat 10 jaar. Op deze pagina vindt u alle informatie over de externe evaluatie van het programma en het speciaal ontwikkelde digitale magazine met ruim 65 interviews met projectleiders en andere betrokkenen die vertellen over de resultaten en impact van hun onderzoeksprojecten. Ook geeft de overzichtelijke infographic in een oogopslag het speelveld rondom geneesmiddelen weer, net als de weg van projecten naar resultaten en de opbrengsten en impact van het GGG-programma. En natuurlijk is hier het verslag te vinden van het jubileum GGG-congres van 31 maart.

Er was eens... 10 jaar GGG

Bekijk de film 'Er was eens... 10 jaar GGG'

Uitgelicht

Evaluatierapport 10 jaar GGG

Het evaluatierapport dat is opgesteld door SiRM naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen worden de mooie opbrengsten van het GGG-programma benoemd. Over de evaluatieperiode zijn gegevens van 453 GGG-projecten uit de verschillende subsidierondes geëvalueerd.

Lees het evaluatierapport

Digitale publicatie evaluatie 10 jaar GGG

In het speciaal ontwikkelde digitale magazine zijn per kamer van het GGG-huis interviews opgenomen met projectleiders en andere betrokkenen die vertellen over de resultaten en impact van hun onderzoeksprojecten.

Bekijk het digitale magazine

Kamerbrief uitkomsten evaluatie programma Goed Gebruik Geneesmiddelen

Minister Kuipers (VWS) heeft op 4 juli 2022 de 10-jaars evaluatie van het ZonMw-onderzoeksprogramma Goed Gebruik Geneesmiddelen met de Tweede Kamer gedeeld. 'ZonMw kan trots zijn op wat het GGG-programma de afgelopen 10 jaar heeft neergezet. In gesprek met ZonMw wil ik stilstaan bij relevante ontwikkelingen in het veld. Door aan te sluiten bij deze ontwikkelingen, continueert het programma het onderzoek naar actuele thema’s om te komen tot passend gebruik van geneesmiddelen.'

Lees de Kamerbrief

Infographic Goed Gebruik Geneesmiddelen 2012 - 2022

Een overzichtelijke infographic geeft in een oogopslag het speelveld rondom geneesmiddelen weer, de weg van projecten naar resultaten en de opbrengsten en impact van het GGG-programma.

Bekijk de infographic

GGG-congres 2022: Impressie van de dag

Bekijk het uitgebreide verslag van het GGG-congres dat op 31 maart 2022 plaatsvond, met alle verslagen van de (sub)sessies, presentaties, foto's en de Pareluitreiking.

Bekijk het verslag van het congres

ZonMw Parel voor SONIA-studie naar borstkankerbehandeling

projectteam ontvangt de parel uit handen van Véronique Timmerhuis

Bij vrouwen met uitgezaaide, hormoongevoelige borstkanker kan een zogeheten CDK4/6-remmer het effect van hormoontherapie versterken. Werkt dat het beste aan het begin of kun je het geneesmiddel ook later toevoegen? De SONIA-studie zoekt dit uit. Het projectteam ontving op 31 maart 2022 een ZonMw Parel voor hun succesvolle studie-aanpak.

Lees het artikel over dit parelproject en bekijk de parelfilm

Goed Gebruik Geneesmiddelen: Interviews

Maandelijks verschijnt er in de nieuwsbrief Geneesmiddelen een interview over onderzoeksresultaten of achtergrondinformatie. Op deze pagina zijn alle interviews thematisch verzameld.

Bekijk de pagina met alle interviews

Publicaties rondom het programma

Meer weten over het programma? Bekijk alle gerelateerde publicaties in één overzicht.

Bekijk de publicaties

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website