Het Actieprogramma Grip op Onbegrip ondersteunt regionale, lerende netwerken. Daarin werken het sociaal-, zorg- én veiligheidsdomein samen voor mensen met onbegrepen gedrag. Grip op Onbegrip is een vervolg op het Actieprogramma Verward Gedrag. Dit vervolgprogramma richt zich op het regionaal verbinden van kennis en praktijk en het verder brengen van goede praktijken.

Actueel

Aan de slag

Wilt u weten welke subsidiemogelijkheden er voor u of uw organisatie zijn? Bekijk het overzicht van subsidiemogelijkheden.

Bekijk de mogelijkheden

Dit gebeurt er nu

Bekijk de eerste projecten die zijn gestart. De projecten richten zich samen leren en versterken van samenwerking tussen het zorg- en veiligheids- en sociaal domein.

Bekijk de projecten

Kennis voor de praktijk

De door ZonMw gefinancierde projecten leveren vaak kennis, producten en/of handreikingen op die uitstekend toe te passen zijn in de praktijk. Bekijk deze pagina om erachter te komen welke kennis al beschikbaar is.

Alles over opgeleverde kennis

Wat ging eraan vooraf?

Van 2016-2021 financierden we projecten binnen het Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met Verward Gedrag. Deze projecten droegen bij aan een goed werkende aanpak voor ondersteuning, opvang en zorg voor mensen met verward gedrag en hun omgeving. 

Actieprogramma Verward Gedrag

Psychische kwetsbaarheid bij ZonMw - blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief Geestelijke Gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Volg dan ZonMw: Geestelijke gezondheid ook op LinkedIn.

Volg ZonMw: Geestelijke Gezondheid

Inclusie van (psychisch) kwetsbare mensen

Kijk in 3 minuten een compilatie van afgelopen 6 talkshows! Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met talkshow, podcasts en publicaties.

Bekijk de compilatievideo

Actueel

Vooraankondiging subsidieronde Implementatie passende zorg

In juni wordt de subsidieronde 'Implementatie van kennis en interventies voor passende zorg in de praktijk' opengesteld. Het gaat om een gezamenlijke subsidieoproep vanuit de programma’s Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG), DoelmatigheidsOnderzoek (DO), Actieprogramma Grip op Onbegrip (AGO) en Translationeel Onderzoek (TO) voor de implementatie, verspreiding of doorgeleiding van kennis en interventies die bijdragen aan passende zorg in de...

Nieuws

Een impuls geven aan de inzet van ervaringsdeskundigen

Hoe kan het Actieprogramma Grip op Onbegrip bijdragen aan het versterken van de positie van ervaringsdeskundigen? Met een expertbijeenkomst werd input verzameld om hier richting aan te geven. Bekijk een uitgebreide impressie van de bijeenkomst.

Pagina

Van Transactie naar interactie

In vier jaar tijd financierden wij zo’n 800 projecten en initiatieven om mensen met onbegrepen gedrag beter te kunnen helpen. Wat heeft dit opgeleverd en hoe gaan we verder?

Pagina

Oproep tot verbinding zorg-, veiligheids- en sociaal domein

ZonMw heeft vanuit het Actieprogramma Grip op Onbegrip nieuwe subsidieoproepen opengesteld om de verbinding tussen verschillende domeinen te versterken of aan te gaan. Want zo kom je tot sterke netwerken voor mensen die tijdelijk de grip op het leven kwijt zijn. Het gaat om het opzetten van een Regionale Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag of het versterken van samenwerkingsverbanden ten behoeve van mensen met onbegrepen gedrag met (zeer) complexe...

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Contact

Portretfoto Lisanne Hogema

Lisanne Hogema

Zorg en Veiligheid | Professionalisering

+31 70 349 54 70
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website