Het Actieprogramma Grip op Onbegrip ondersteunt regionale, lerende netwerken. Daarin werken het sociaal-, zorg- én veiligheidsdomein samen voor mensen met onbegrepen gedrag. Grip op Onbegrip is een vervolg op het Actieprogramma Verward Gedrag. Dit vervolgprogramma richt zich op het regionaal verbinden van kennis en praktijk en het verder brengen van goede praktijken.

Actueel

Aan de slag

Wilt u weten welke subsidiemogelijkheden er voor u of uw organisatie zijn? Bekijk het overzicht van subsidiemogelijkheden.

Bekijk de mogelijkheden

Dit gebeurt er nu

Bekijk op de interactieve landkaart alle lopende projecten. Momenteel zijn er nog geen projecten gestart van het actieprogramma Grip op Onbegrip, daarom ziet u op deze landkaart alle projecten van het actieprogramma Verward Gedrag.

Bekijk de projecten

Kennis voor de praktijk

De door ZonMw gefinancierde projecten leveren vaak kennis, producten en/of handreikingen op die uitstekend toe te passen zijn in de praktijk. Bekijk deze pagina om erachter te komen welke kennis al beschikbaar is.

Alles over opgeleverde kennis

Wat ging eraan vooraf?

Van 2016-2021 financierden we projecten binnen het Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met Verward Gedrag. Deze projecten droegen bij aan een goed werkende aanpak voor ondersteuning, opvang en zorg voor mensen met verward gedrag en hun omgeving. 

Actieprogramma Verward Gedrag

Psychische kwetsbaarheid bij ZonMw - blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief Geestelijke Gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Volg dan ZonMw: Geestelijke gezondheid ook op LinkedIn.

Volg ZonMw: Geestelijke Gezondheid

Aankondiging Actieprogramma Grip op Onbegrip

Vanaf oktober 2021 krijgt het Actieprogramma Lokale initiatieven voor mensen met Verward Gedrag van ZonMw een vervolg. Waar de afgelopen jaren kleinschalige en lokale projecten zijn gerealiseerd, ligt de focus van het vervolgprogramma op regionaal kennis en praktijk aan elkaar te verbinden en het verder brengen van goede praktijken. Ook de naam verandert.

Lees meer

Inclusie van (psychisch) kwetsbare mensen

Kijk in 3 minuten een compilatie van afgelopen 6 talkshows! Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met talkshow, podcasts en publicaties.

Bekijk de compiatievideo
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website