Het Actieprogramma Grip op Onbegrip ondersteunt regionale, lerende netwerken. Daarin werken het sociaal-, zorg- én veiligheidsdomein samen voor mensen met onbegrepen gedrag. Grip op Onbegrip is een vervolg op het Actieprogramma Verward Gedrag. Dit vervolgprogramma richt zich op het regionaal verbinden van kennis en praktijk en het verder brengen van goede praktijken.

Actueel

Aan de slag

Wilt u weten welke subsidiemogelijkheden er voor u of uw organisatie zijn? Bekijk het overzicht van subsidiemogelijkheden.

Bekijk de mogelijkheden

Dit gebeurt er nu

Bekijk op de interactieve landkaart alle lopende projecten. Momenteel zijn er nog geen projecten gestart van het actieprogramma Grip op Onbegrip, daarom ziet u op deze landkaart alle projecten van het actieprogramma Verward Gedrag.

Bekijk de projecten

Kennis voor de praktijk

De door ZonMw gefinancierde projecten leveren vaak kennis, producten en/of handreikingen op die uitstekend toe te passen zijn in de praktijk. Bekijk deze pagina om erachter te komen welke kennis al beschikbaar is.

Alles over opgeleverde kennis

Wat ging eraan vooraf?

Van 2016-2021 financierden we projecten binnen het Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met Verward Gedrag. Deze projecten droegen bij aan een goed werkende aanpak voor ondersteuning, opvang en zorg voor mensen met verward gedrag en hun omgeving. 

Actieprogramma Verward Gedrag

Psychische kwetsbaarheid bij ZonMw - blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief Geestelijke Gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Volg dan ZonMw: Geestelijke gezondheid ook op LinkedIn.

Volg ZonMw: Geestelijke Gezondheid

Aankondiging Actieprogramma Grip op Onbegrip

Vanaf oktober 2021 krijgt het Actieprogramma Lokale initiatieven voor mensen met Verward Gedrag van ZonMw een vervolg. Waar de afgelopen jaren kleinschalige en lokale projecten zijn gerealiseerd, ligt de focus van het vervolgprogramma op regionaal kennis en praktijk aan elkaar te verbinden en het verder brengen van goede praktijken. Ook de naam verandert.

Lees meer

Inclusie van (psychisch) kwetsbare mensen

Kijk in 3 minuten een compilatie van afgelopen 6 talkshows! Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met talkshow, podcasts en publicaties.

Bekijk de compilatievideo

Actueel

Heb je al een wijk-GGD’er? Ook dan kun je subsidie aanvragen

Met de laatste subsidieoproep van ZonMw bestaat de mogelijkheid om subsidie aan te vragen, ook als er al een wijk-GGD’er in de gemeente aan de slag is. “Daarmee kunnen gemeenten hun gestarte project voortzetten,” zegt Eline Evelo van ZonMw. Gemeenten die al begonnen zijn met de inzet van een wijk-GGD’er en opnieuw subsidie aanvragen, moeten de nadruk leggen op de borging en inbedding van de functie.

Elders gezien

Iemand met een baan en een huis kan óók zomaar op straat komen te staan

'Er bestaan veel gestolde beelden over waarom iemand dakloos is, of de kunst van het leven even niet helemaal goed doorheeft. Er wordt daardoor vaak erg geredeneerd vanuit de problematiek, en niet vanuit oplossingen. En dát is waar wij kunnen helpen.’ Dat zegt Yvonne van Mierlo, voorzitter van de commissie Beschermd thuis, een programma van ZonMw.

Elders gezien

Gemeenten en ketenpartners enthousiast over wijk-GGD’ers

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) begeleidde al 47 gemeenten bij de invoering van een wijk-GGD’er. In het rapport De kracht van de wijk-GGD’er delen zij de geleerde lessen en inzichten. In een interview met Sara Wester, adviseur-onderzoeker bij het CCV vertelt zij meer over het rapport en de uitkomsten.

Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Implementatie Wijk-GGD'er V

Onderwerpen

  • Onbegrepen gedrag
  • Wijk-GGD
  • Zorgprofessional

Onderdeel van programma

Actieprogramma Grip op Onbegrip

Geplaatst op

20 september 2021

Deadline

4 november 2021,
14.00 uur

Bekijk

Contact

Portretfoto Lisanne Hogema

Lisanne Hogema

Meldpunten | vervoer | onderwijs

+31 70 349 54 70
avg@zonmw.nl
Eline Evelo

Eline Evelo

Sociaal domein | wijk-GGD

+31 70 349 54 70
avg@zonmw.nl
Merel Keizer

Merel Keizer

Kennisontwikkeling (onderzoek)

+31 70 349 54 70
avg@zonmw.nl
Maroun Nader

Maroun Nader

Beschermd wonen

+31 70 349 54 70
avg@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website