Over dit programma

Meer verbinding tussen het werk van de hulpverleners uit de praktijk en het academische onderzoek naar autisme komt de behandeling en begeleiding van mensen met autismespectrumstoornissen ten goede. Om deze kennisinfrastructuur te versterken, worden vanuit het programma Academische Werkplaatsen Autisme 2 werkplaatsen ondersteund voor een periode van 4 jaar (2014-2018):

Een academische werkplaats autisme brengt wetenschappelijk onderzoek, praktijk, opleidingen en beleid dichter bij elkaar en ondersteunt de bundeling van kennis en ervaring op dit gebied. De 2 werkplaatsen werken nauw met elkaar samen en leveren een grote eigen bijdrage om hun ambities te realiseren. Met het project Grip op Gedrag zetten ze zich gezamenlijk in voor het bevorderen van de maatschappelijke participatie van de kwetsbare groep van normaalbegaafde jongvolwassenen met een autismespectrumstoornis en gedragsproblematiek.

Folder Academische Werkplaatsen Autisme

De folder Academische Werkplaatsen Autisme geeft een goed overzicht van de speerpunten, diverse activiteiten en contactinformatie van Samen Doen! en Reach-Aut.

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website