Met een huidfilmpje (optical coherence tomography) bij verdenking op basaalcelcarcinoom (huidkanker) is de screening pijnloos en kan de diagnose direct gesteld worden.

Bekijk de video 'Onderzoek naar de kosteneffectiviteit van diagnose basaalcelcarcinoom (huidkanker) met nieuwe methode (OCT)'

Het onderzoek vergelijkt 2 manieren van het diagnosticeren van huidkanker. De ene manier is door middel van een huidbiopt, door plaatselijke verdoving en een klein stukje huid afnemen en de andere manier is de OCT Optical Coherence Tomography (OCT). Optical Coherence Tomography is een nieuwe techniek binnen de dermatologie waarmee de huid kan worden afgebeeld zonder een invasieve procedure uit te voeren.
Maastricht UMC is een expertise centrum op het gebied van huidkanker. Door het grote aantal patiënten dat gezien wordt is het duidelijk dat er ruimte is voor verbetering zodat er betere zorg kan worden gegeven. Voor dit onderzoek is er gebruik gemaakt van het netwerk dat al jaren gebruikt wordt voor de klinische studies, daarmee werden in verschillende ziekenhuizen in de regio mensen geïncludeerd.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website