Werkconferenties Grip op Onbegrip

Tijdens de werkconferenties Grip op Onbegrip worden mooie voorbeelden gedeeld en vertellen lokale en regionale boegbeelden over hun werkwijzen. Het programmateam van ZonMw is ook aanwezig om de subsidieoproepen toe te lichten.

Sterke netwerken

De ministeries van JenV en VWS organiseren in 2023 en begin 2024 op maat gemaakte werkconferenties in alle 25 veiligheidsregio’s. Tijdens de werkconferenties worden bestuurders, managers, ervaringsdeskundigen en professionals vanuit het zorg- sociaal en veiligheidsdomein samengebracht. Er worden goede voorbeelden gedeeld. Lokale en regionale boegbeelden vertellen over hun werkwijzen ter inspiratie. Het programmateam van het actieprogramma is hierbij aanwezig om de subsidiemogelijkheden toe te lichten.

Tijdens deze conferenties gaan betrokkenen in gesprek over de factoren die bijdragen aan het succes van de aanpak voor personen met onbegrepen gedrag.

Het doel van de werkconferenties is om op een creatieve en actieve manier lokale en regionale partijen te stimuleren om gezamenlijk met de aanpak aan de slag te gaan en om hiervoor een financiering aan te vragen bij ZonMw. Deelnemende organisaties zijn onder meer de politie, GGD, gemeenten, ggz -instellingen, Zorg- en Veiligheidshuizen en organisaties die het ervarings- en naastenperspectief vertegenwoordigen. 

Werkconferenties in de veiligheidsregio's

De eerste werkconferentie vond plaats in maart 2023. Daarna volgden de regio’s Zuid-Limburg, Zaanstreek-Waterland, Gelderland-Midden, Groningen, Friesland en Drenthe.

De komende periode en begin 2024 vinden werkconferenties plaats in de overige veiligheidsregio’s.