Holland’s Next Embryo Model op festivaltour

Embryo-achtige structuren die in het lab gemaakt worden, gaan steeds meer op echte embryo’s lijken. Wat vinden Nederlanders daarvan? Binnen het programma PSIDER heeft ZonMw een opdracht uitgezet bij NEMO Kennislink voor het organiseren van een maatschappelijke dialoog.

NEMO Kennislink wil het gesprek aangaan met het algemene publiek over de maatschappelijke en ethische aspecten van zogenoemde embryo-modellen. Om een brede groep te bereiken, organiseren zij deze zomer samen met het Rathenau Instituut een evenemententour door verschillende festivals te bezoeken. 

Op grote publieksevenementen en festivals zoals Zwarte Cross, de INNOVATE Experience en vanaf deze week al tijdens de Libelle Margriet Zomerweek, kunnen bezoekers deelnemen aan ‘Holland’s Next Embryo Model’. Weet iedereen even goed wat een embryo-model precies is? Want waar heeft iemand het eigenlijk over als je spreekt van embryo-achtige structuren? 

In ‘Holland’s Next Embryo Model’ maken bezoekers op een speelse manier kennis met embryo-modellen en kunnen ze mee­­praten over de wetenschappelijke kansen en ethische zorgen die zij zien in embryo-onderzoek. De onderzoeksinstituten beogen hiermee de maatschappelijke dialoog aan te gaan en hopen zo een beter inzicht te krijgen in het burgerperspectief en de maatschappelijke acceptatie van (het gebruik van) embryo-modellen voor onderzoek.