Denk mee over het nieuwe programma Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd

Ben je betrokken bij het jeugdbeleid? Werk je als professional of onderzoeker in het jeugdveld of heb je als ouder of jongere te maken met (preventieve) jeugdhulp? Houd je je bezig met professionalisering? Dan ben je van harte uitgenodigd om mee te denken over dit nieuwe programmavoorstel. Zo ontwikkelen we met elkaar een programma dat aansluit op de behoefte in de jeugdsector.

Over de werkplaatsen Jeugd

Het ZonMw-programma Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd (2025 – 2028) stimuleert een kennisinfrastructuur, waarbij het creëren van een lerende omgeving en verbetercyclus centraal staat. De doelen van de Hervormingsagenda Jeugd zijn hierin leidend. Om dit te bereiken werken binnen de werkplaatsen jeugd professionals uit praktijk, beleid, onderzoek en opleidingen samen met ouders en jongeren.  Kennis en expertise wordt binnen de werkplaatsen ontwikkeld, benut én toegepast. De kennis wordt daarnaast overdraagbaar gemaakt voor andere regio’s. 

Het programma bouwt voort op het programma Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd (2020-2024)

Hoe kan ik meedenken?

  • Ben je een jongere of ouder van een jongere? Lees dan hier de korte publiekssamenvatting van het programmavoorstel. En laat via dit formulier weten wat je ervan vindt. Het uitgebreide programmavoorstel vind je hier.
  • Ben je jeugdprofessional, beleidsmedewerker, onderzoeker of op een andere professionele manier betrokken bij het jeugdveld? Lees hier het programmavoorstel. En laat via dit formulier weten wat je ervan vindt.

Meedenken over dit nieuwe programmavoorstel kan tot 8 juli, 10.00 uur.

Onderwerpen