Gewoon Bijzonder lanceert boekje met praktische tools

Gratis gidsje met bruikbare producten voor zorgprofessionals
Het programma Gewoon Bijzonder heeft een boekje ontwikkeld met praktische producten die zorgprofessionals goed kunnen gebruiken in hun werk. Het boekje is gratis te bestellen bij ZonMw.

Praktische producten Gewoon Bijzonder

Al meer dan 7 jaar wordt binnen het programma Gewoon Bijzonder hard gewerkt aan het verbeteren van de zorg voor en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel. De afgelopen jaren leverden afgeronde projecten uit het programma Gewoon Bijzonder tal van praktische producten op die zorgprofessionals in hun dagelijks werk kunnen gebruiken.

Praktische tools in handzaam boekje

Gewoon Bijzonder heeft nu een selectie van praktische tools gebundeld in een handzaam boekje. Het gaat om hulpmiddelen die professionals helpen om de best mogelijke zorg te verlenen aan mensen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Denk hierbij aan een leidraad, een werkboek, een meetinstrument, een app en nog veel meer. Elk hulpmiddel wordt kort in het gidsje besproken en afgesloten met een link naar meer informatie.

Download het praktische toolboek

Afbeelding
Toolboek Gewoon Bijzonder 2

Het boekje is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar praktische hulpmiddelen die ondersteunen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. De gids is zowel in digitale als papieren versie gratis te verkrijgen. De digitale versie is eenvoudig met onderstaande link in te zien én te downloaden.

Digitale versie van het productenboekje

2024: tweede editie van boekje

Deze eerste editie van het boekje is een momentopname van de opgeleverde producten tot en met mei 2023. In 2024 komt er een tweede, geheel geüpdatete versie van dit boekje met daarin nog veel meer hulpmiddelen.