Vanuit het 5e Programma Preventie zijn binnen de subsidieronde 'Positieve gezondheid in de praktijk' 21 kennisvouchers gehonoreerd. De meeste projecten zijn al gestart. Vanaf april 2017 verwachten we de 1e resultaten.

verkeersbord met nu of nooit
verkeersbord met nu of nooit

(Door)ontwikkelen van tools

Sommige projecten richten zich specifiek op het (door)ontwikelen van instrumenten (tools), zoals het project IkPas. Zwolle Gezonde Stad ontwikkelt samen met het lectoraat Verslaving van Hogeschool Windesheim een toolkit voor het

  • stimuleren van bedrijven en haar werknemers in de regio's van Zwolle Gezonde Stad en Vitaal Vechtdal tot deelname aan IkPas, 30 of 40 dagen zonder alcohol
  • ondersteunen van bedrijven en werknemers tijdens de IkPas-actie

De toolkit is straks beschikbaar, ook voor de andere GGD-regio's in het land. Het instrument ondersteunt de werving en organisatie van IkPas.

Werkvormen positieve gezondheid

In een ander project wordt de 'beweegcoach' doorontwikkeld zodat die beter aansluit bij de wensen van de  experts en de mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Deze interventie om te bewegen, en daarmee kwaliteit van leven stimuleert, wordt beschreven in een handboek met daarin richtlijnen en formats. Dit handboek is straks beschikbaar ook in andere regio's dan Oost-Groningen.

Meer informatie

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website