De webinar ‘Food, nutrition, physical activity and Covid-19: defining what we know and still need to know in the research area of JPI HDHL’ is nu terug te kijken.

Het Joint Programming Initiative a Healthy Diet for a Healthy Life (JPI HDHL) wil grote maatschappelijke problemen op het terrein van voeding, bewegen en gezondheid aanpakken. Er zijn veel verbanden tussen COVID-19 en deze maatschappelijke uitdagingen. Obesitas en voedingsgerelateerde ziekten lijken de risico's van COVID-19 aanzienlijk te verhogen. Tegelijkertijd hebben de getroffen maatregelen (zoals een lockdown) invloed op het dagelijkse gedrag van mensen, zoals voeding en bewegen. Daarom organiseerde het internationale samenwerkingsverband JPI HDHL op 17 juni 2020 een webinar over voeding, fysieke activiteit en COVID-19. Meer dan 150 deelnemers uit heel Europa volgden deze workshop live.

Webinar terugkijken?

Een opname van de workshop is te zien op het YouTube-kanaal van JPI HDHL: bekijk de opname. Door een technisch probleem ontbreekt helaas ongeveer 10 minuten vanaf het begin van de paneldiscussie.

Programma

Tijdens de keynote presentaties werden twee invalshoeken van de relatie tussen voeding en COVID-19 besproken. Christophe Matthys (KU Leuven) ging in op de klinische aspecten van de relatie, waarbij er een zorgwekkend verband is tussen over- en ondervoeding, gerelateerde ziekten en het ziekteverloop van de COVID-19 infectie. Emely de Vet (Wageningen University) besprak de gevolgen van de COVID-19 situatie op ons beweeg- en eetgedrag. De keynotes werden gevolgd door een interactieve paneldiscussie.
Vanuit beide besproken invalshoeken is de relevantie van door JPI HDHL gefinancierd onderzoek benadrukt, en zijn verschillende kennislacunes geïdentificeerd die dringend aandacht nodig hebben. De resultaten zijn bedoeld om beleidsmakers, publieke en private financiers en partnerschappen te ondersteunen bij toekomstige onderzoeksinvesteringen op het terrein van voeding, bewegen en gezondheid. Het verbeteren van onze kennis over voeding en voedingsgedrag is nu nog belangrijker dan ooit.

Meer informatie

Het JPI HDHL publiceert in de komende weken een uitgebreider verslag van de workshop, inclusief enkele ideeën voor vervolgacties. Houd hiervoor de JPIHDHL website en twitter in de gaten.

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website