Tweede toelatingsronde Topspecialistische Zorg en Onderzoek geopend

Vandaag is de tweede toelatingsronde geopend voor het programma Topspecialistische Zorg en Onderzoek (TZO). Deze ronde functioneert als toegangspoort voor het kunnen indienen van subsidieaanvragen en valt, in tegenstelling tot de eerste ronde, onder verantwoording van het bestuur van ZonMw. Alle algemene ziekenhuizen en categorale instellingen in Nederland die specifieke topspecialistische functies op zeer hoog niveau uitvoeren, kunnen een toelatingsverzoek indienen. De deadline van deze toelatingsronde is 13 oktober 2020.

Het programma TZO heeft als doel om topspecialistische zorg, onderzoek en onderwijs in niet-academische ziekenhuizen te continueren en te verbeteren en qua bekostiging tot een duurzame oplossing te komen. Het programma is een vervolg op het programma TopZorg, waarvan in 2018 een evaluatie is verschenen.

Wie kan aanvragen?

Deze oproep staat open voor alle ziekenhuizen en categorale instellingen in Nederland die medisch specialistische zorg leveren en niet in aanmerking komen voor de beschikbaarheidsbijdrage academische zorg (BBAZ). Aanvragers voeren op zeer hoog niveau binnen één of meerdere specifieke zorgfuncties een combinatie van topspecialistische zorg, onderzoek en onderwijs uit en willen deze functie versterken.

Twee fasen

De oproep bestaat uit twee fasen: een toelatingsfase en een uitgewerkte-aanvraag-fase. Vanuit de toelatingsfase volgt geen besluit, maar geeft de toelatingscommissie een advies met betrekking tot toelating tot de subsidieronde. De deadline voor het indienen van een toelatingsverzoek is dinsdag 13 oktober 2020 om 14.00 uur.

Meer informatie