Het oogmerk van ZonMw Open Competitie is ruimte creëren voor nieuwsgierigheidsgedreven, creatieve samenwerking die leidt tot grensverleggende wetenschap van uitzonderlijke kwaliteit op het terrein van gezondheidsonderzoek. Daarnaast zijn kennisbenutting/participatie belangrijke criteria.

Onderwerpen

  • innovatieve (grensverleggende) fundamentele biomedische of gezondheidswetenschap met een breed uitstralend effect op  wetenschap en/of maatschappij;  

  • team science: synergistische en creatieve samenwerking tussen onderzoeksgroepen, vernieuwend in samenstelling en inhoud; de leden van het team hebben niet eerder op het beschreven onderwerp samengewerkt of gezamenlijk gepubliceerd.

Onderdeel van programma

ZonMw Open Competitie

Geplaatst op

20 december 2022

Deadline

7 maart 2023,
14.00 uur

Doel subsidieoproep

ZonMw Open Competitie is specifiek bedoeld voor het bevorderen van innovatieve en nieuwsgierigheidsgedreven team science. Hierbij is een synergistische samenstelling en complementariteit in (technische) vaardigheden en expertise van individuele teamleden belangrijk.

De verwachte uitkomst van een project is primair fundamenteel wetenschappelijke verdieping (kennisvermeerdering, model- en theorievorming) binnen een innovatieve samenwerking tussen onderzoeksgroepen (team science). ZonMw ziet deze open stimulans van de wetenschap als dé innovatiemotor voor vernieuwing in wetenschap en gezondheidszorg met wetenschappelijke en maatschappelijke impact voor de langere termijn.

Wat kan worden aangevraagd?

Het subsidieplafond voor deze Call for proposals bedraagt in totaal € 20.000.000.

De maximaal aan te vragen subsidie per aanvraag zonder investeringsmodule is € 750.000. Daarnaast is het mogelijk om een optionele investeringsmodule van € 100.000 – 250.000 bovenop de maximaal aan te vragen subsidie in te dienen. Het maximaal aan te vragen subsidiebedrag voor aanvragen met een investeringsmodule is dan € 1.000.000,-.

Randvoorwaarden

Er zijn een aantal randvoorwaarden en criteria die ZonMw stelt aan de aanvraag en aanvragers. Deze zijn opgenomen in de Call for proposals.

Zie de Call for proposals, subsidieronde 2023 voor alle randvoorwaarden en criteria

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 7 maart 2023, voor 14.00 uur uw projectidee indienen via Mijn ZonMw.
Het online formulier van deze oproep op Mijn ZonMw zal op 5 januari 2023 opengaan voor indiening.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

ZonMw Open Competitie - Call for proposals 2023

ZonMw Open Competitie - Call for proposals 2023 (English)

Subsidieoproep (ZonMw Open Competitie 2023)

Subsidieoproep (ZonMw Open Competitie 2023 English)

Preproposal form - ZonMw Open Competitie 2023

Non-referees & Referees form - ZOC 2023

FAQ - ZonMw Open Competitie 2023

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Roos Harmsen, Sanna-Mari Kuisma en Angela Sarabdjitsingh. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website