Interactieve landkaart biedt overzicht 500 projecten

Regionale praktijkprojecten

Bekijk welke initiatieven in uw regio worden uitgevoerd voor het verbeteren van de ondersteuning, opvang en zorg voor mensen met onbegrepen gedrag. Het Actieprogramma Verward Gedrag zet met deze projecten in op alle onderdelen van de keten; van vroegsignalering tot herstel

Ga naar de interactieve landkaart

In 2016 zijn handvatten opgesteld voor goede zorg en hulp voor mensen met verward gedrag: 9 bouwstenen, die nauw met elkaar samenhangen. Ze vormen voor gemeenten en hun samenwerkingspartners de basis voor een sluitende aanpak. Hieronder lichten we de 7e bouwsteen toe aan de hand van het verhaal van Joris:

Joris is soms in de war. Vaak komt hij daar zelf uit, of met hulp van familie of vrienden. Maar soms heeft hij ondersteuning nodig.

Bouwsteen 7: Passend vervoer

Het kan gebeuren dat Joris thuis overlast veroorzaakt als hij in de war is. Zijn buren bellen dan 112 en een hulpverlener of de politie komt. Joris moet naar een beoordelingslocatie, maar hij kan er niet zelf heen. Joris heeft passend vervoer nodig, waarbij prikkels zo veel mogelijk worden voorkomen.

Overzicht projecten

Drenthe

Friesland

Limburg

Overijssel

Gelderland

Utrecht

Noord-Holland

Noord-Brabant

Zuid-Holland

Landelijk

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website