Tijdens het jaarlijkse NVGCT symposium van de Nederlandse Vereniging voor Gen- & Celtherapie (NVGCT) zijn voor de vierde keer de winnaars van de ZonMw Young Investigator Award 2022 bekend gemaakt. Het symposium vond plaats op woensdag 15 en donderdag 16 juni in het congrescentrum “De Werelt” in Lunteren.

De winnaars (vlnr): Jella van de Laak, Selas Bots en Leon Potgeter

Inspirerend onderzoeksvoorstel

Dit jaar zijn de winnaars van de ZonMw Young Investigator Award Jella van de Laak (UM), Selas Bots (LUMC) en Leon Potgeter (NKI) met hun onderzoeksvoorstel over ‘in vitro assessment of a novel combination therapy to fire up immune-ignorant tumor organoids’.
De jury vindt de complementariteit van de winnaars erg goed en was onder de indruk van het enthousiasme en de passie die ze uitstraalden. Ze menen unaniem dat de voorstelling erg duidelijk, professioneel en interactief was en alle drie de kandidaten antwoordden duidelijk op de gestelde vragen. De ervaring en expertise van de drie winnaars kwam goed naar voren in het voorgestelde project.

Een ervaring rijker

Jella van de Laak geeft aan het symposium een geweldige ervaring te vinden. “Ik ben vereerd en trots dat ons voorstel heeft gewonnen. Het was geweldig teamwork, echt out-of-the-box denken, en ik kijk uit naar onze samenwerking!” zegt ze. En ook Selas Bots zegt erg trots te zijn dat ze heeft gewonnen. Bots: “Ik ben blij dat we onze gezamenlijke inspanningen kunnen voortzetten!” Leon Potgeter is dankbaar voor de ervaring. Hij vertelt: “Ik ben zeer vereerd met de award. Ik kijk ernaar uit om ons project tot leven te zien komen!

Speeddate challenge

De Young Investigator Award wordt jaarlijks uitgereikt aan jonge onderzoekers die tijdens de speeddate challenge op het NVGCT symposium een goede match vinden op onderzoeksgebied en gezamenlijk een doordacht onderzoeksvoorstel schrijven over een mogelijke samenwerking.
De afgelopen jaren is het een zeer gewaardeerd onderdeel van het symposium geworden.  Dit jaar waren er vijf teams, waarvan drie teams hun idee hebben gepitched.
Het winnende speeddate team wordt dankzij de steun van ZonMw in staat gesteld om innovatieve ideeën uit te voeren en/of (buitenlandse) wetenschappelijke symposia bij te wonen. Tijdens het volgende NVGCT symposium krijgt het team spreektijd om de resultaten van het onderzoek te presenteren.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website