Prinses Laurentien opent in juli dit jaar de zesde editie van het Europese IASSIDD-congres, waar duizenden kennisprofessionals op het gebied van de gehandicaptenzorg bij elkaar komen.

Prinses Laurentien | Foto: Jeroen van der Meyde/RVD

De zesde editie van het Europese congres wordt dit jaar van 6 tot en met 8 juli in Amsterdam gehouden. Het congres van IASSIDD, wat staat voor International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities, is dé plek waar duizenden kennisprofessionals op het gebied van de gehandicaptenzorg bij elkaar komen. Doorgaans betreft het een fysiek congres, maar deze zesde editie kent door de coronacrisis een hybride opzet.

Veel animo voor congres

Het congres trekt vooralsnog veel belangstelling. De organisatie rekende vooraf op zo’n vierhonderd deelnemers, maar de teller staat inmiddels al op meer dan zevenhonderd voorstellen voor presentaties. Volgens IASSIDD komt de grote belangstelling mede doordat onderzoekers het afgelopen jaar weinig gelegenheid hadden om hun onderzoek te presenteren. Velen van hen grijpen nu dit grote Europese congres aan om dit alsnog te doen.

Ook minister Van Ark aanwezig

Naast prinses Laurentien zijn ook demissionair minister voor Medische Zorg Tamara van Ark en LFB-directeur Ellis Jongerius bij de opening aanwezig, samen met vertegenwoordigers van de sponsors van het congres, namelijk bestuurslid Jacqueline Kool van ZonMw en voorzitter Boris van der Ham van de VGN.

Meer informatie

Meer informatie over het congres en het programma op de website van IASSIDD 2021.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website