Nomineer jezelf of een ander voor de voor de Willy van Heumen Oeuvreprijs!

In de wetenschap is er op het gebied van Vervanging, Vermindering en Verfijning van dierproeven (3V’s) nog veel onderzoek nodig. Om dit onderzoek aan te moedigen reikt daarom het Willy van Heumenfonds om de 10 jaar de Willy van Heumen Oeuvreprijs uit aan een kandidaat die op dit terrein bijzonder werk heeft verricht en een aantoonbaar oeuvre heeft opgebouwd in Nederland. Aan de prijs is een bedrag van 15.000 euro verbonden, door de prijswinnaar naar eigen inzicht te besteden aan het welzijn van dieren. In het najaar van 2023 wordt deze Oeuvreprijs uitgereikt.

Waar moet je aan voldoen?

Een genomineerde kandidaat dient aan de onderstaande eerste twee criteria te voldoen, waarbij de voorkeur gaat naar een kandidaat die ook een bijdrage heeft geleverd aan het derde criterium. Daarnaast moet de kandidaat werkzaam zijn in Nederland, lees hier meer over de beoordelingsprocedure.

  1. Wetenschappelijke bijdrage aan de vermindering van het gebruik van proefdieren.Je hebt tijdens je carrière tot nu toe een aantoonbare bijdrage hieraan geleverd door middel van de ontwikkeling, acceptatie en/of toepassing van alternatieve methoden, technieken of modellen.
  2. Onderwijs. Je hebt gedurende  je carrière een duidelijke bijdrage geleverd aan de opleiding van studenten en jonge onderzoekers op het gebied van alternatieve methoden voor dierproeven.
  3. Outreach & communicatie. Je hebt  door communicatie-activiteiten zoals in publicaties, uitingen in de media  en dergelijke bijgedragen aan bewustwording en zichtbaarheid van alternatieve methoden voor dierproeven.

Wat moet worden aangeleverd?

Het bestuur van het Willy van Heumenfonds ontvangt graag van elke kandidaat een CV (maximaal 2 A4) en een motivatie van de bijdrage aan de 3V’s (maximaal 350 woorden) vóór 31 januari 2023 via info [at] proefdierenalt.nl (info[at]proefdierenalt[dot]nl).

Meer informatie

  • Lees hier meer over het Willy van Heumenfonds en de oeuvreprijs
  • Heb je nog andere vragen of heb je nog een toelichting nodig over  de procedure van de prijsuitreiking? Mail dan naar info [at] proefdierenalt.nl (info[at]proefdierenalt[dot]nl.)