Intentieverklaring beroepsgroepen om samen te werken aan doorontwikkeling BAR, voor succesvolle verzuimbegeleiding en re-integratie naar werk

Met deze intentieverklaring geven de beroepsverenigingen (NVAB, NVVG, NVVA) en brancheorganisaties (OVAL, Kwaliteit op Maat) en UWV aan actief samen te willen werken aan de doorontwikkeling van de Beschrijving van Arbeidsbelastbaarheid en Re-integratie (BAR). Dit instrument zorgt voor een gezamenlijk begrippenkader en gemeenschappelijke taal, zodat bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen elkaar beter begrijpen.

Bekijk de intentieverklaring

In de intentieverklaring geven de beroepsverenigingen, UWV en brancheorganisaties aan: “Wij zien ‘BAR 1.0’ als een belangrijke eerste stap in de ontwikkeling van een gemeenschappelijke taal en een eenduidig begrippenkader. We zijn ervan overtuigd dat de BAR na volledige ontwikkeling kan bijdragen aan succesvolle verzuimbegeleiding en re-integratie”.

Bekijk hier de intentieverklaring

Informatiebijeenkomst over BAR op 29 november

Arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen zijn van harte uitgenodigd voor de online informatiebijeenkomst over het BAR instrumentarium. Deze organiseren we samen met het Amsterdam UMC. De huidige versie van het instrument en de leidraad wordt gepresenteerd, alsook de plannen voor de doorontwikkeling.

Programma Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Het BAR-instrument en de bijbehorende leidraad hebben een wetenschappelijke basis en zijn tot stand gekomen met input van de betrokken beroepsgroepen.

Vanuit ons subsidieprogramma Verbetering kwaliteit poortwachtersproces start dit najaar een onderzoeksconsortium met doorontwikkeling en validering van het instrument. De beroepsverenigingen NVAB, NVvA en NVVG werken hieraan mee. Hierbij moet meer ruimte ontstaan voor denken en werken vanuit mogelijkheden, de nodige voorwaarden, hulpmiddelen en aanpassingen én de toepasbaarheid door onder andere werknemer en werkgever.

Ook interessant