Deze subsidieoproep is voor jongeren die zich inzetten voor het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van jongeren. Wil jij dat onderzoekers meer gebruik maken van de kennis en ervaringen van jongeren? ZonMw biedt subsidie voor jongerenorganisaties die samen een sterk netwerk vormen en jongerenparticipatie in onderzoek een impuls geven.

Onderwerpen

  • Jongeren
  • Netwerk
  • Ervaringskennis
  • Jeugdonderzoek
  • Jongerenparticipatie

 

Onderdeel van programma

Wat werkt voor de Jeugd

Geplaatst op

4 oktober 2022

Deadline

19 januari 2023,
16.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Jongerennetwerk Ervaringskennis in Onderzoek (pdf) 208 KB

Doel subsidieoproep

Met deze subsidieoproep wil ZonMw stimuleren dat jongeren samen een breed jongerennetwerk vormen. Het uiteindelijk doel is dat jongeren hierdoor meer invloed hebben op onderzoek over jongeren en dat de ervaringskennis van jongeren beter wordt benut in onderzoek. Zodat de vragen, behoeften en leefwereld van jongeren meer centraal staan in onderzoek over gezond, veilig en kansrijk opgroeien.

Wat kan worden aangevraagd?

Het jongerennetwerk biedt ruimte voor uitwisseling, creativiteit en concrete activiteiten zodat:

  • belangrijke onderzoeksvragen vanuit jongeren op de agenda komen,
  • jongeren en onderzoekers betekenisvol en gelijkwaardig samenwerken,
  • jongeren van elkaar kunnen leren,
  • de stem van alle jongeren in onderzoek écht doorklinkt.

De opgedane kennis en creatieve voorbeelden worden door het netwerk breed verspreid en gedeeld.

 

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?


ZonMw roept jongerenorganisaties die zich inzetten voor het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van jongeren op om zich in één netwerk te verenigen. Samenwerking tussen meerdere jongerenorganisaties is een vereiste.  

De subsidie kan alleen worden aangevraagd door verenigingen, stichtingen en (netwerk)organisaties voor én door jongeren die zich vanuit ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid inzetten voor de belangen van jongeren. Deze aanvragers zetten zich in zonder winstoogmerk. Nederlandse onderzoeksorganisaties die voldoen aan de definitie van het Europese staatssteunrecht  kunnen als mede-aanvrager meedoen.

Budget

Voor dit jongerennetwerk is maximaal € 150.000 beschikbaar voor maximaal 36 maanden.

Aanvraag indienen

Jullie kunnen tot dinsdag 17 januari 2023, 14.00u  een subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden je uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van jouw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neem bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als je nog niet eerder met MijnZonMw hebt gewerkt moet je een account aanmaken. Dit geldt ook indien er reeds eerder een ProjectNet account is aangemaakt!

Download alle informatie

Wil je indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Jongerennetwerk Ervaringskennis in Onderzoek

Subsidie aanvragen

Contact

Heb je een vraag en staat het antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Yvonne Benard. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neem je contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Yvonne Benard

Programmamanager Jeugd

+31 70 349 51 75
ybenard@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website