Over dit programma

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn (VWS) heeft ZonMw tussen 2004 – 2014 het onderzoeksprogramma Sport, Bewegen en Gezondheid uitgevoerd. Het programma heeft de onderzoeksinfrastructuur over sport, bewegen en gezondheid versterkt, kennis opgeleverd over de positieve en negatieve aspecten van sport en bewegen en de verankering van deze kennis gestimuleerd.
Het programma is in drie tranches uitgevoerd (2004, 2007 en 2012). In totaal zijn 35 projecten gehonoreerd, waarvan acht onderzoeksinfrastructuur-projecten, 25 onderzoeksprojecten en twee projecten gericht op verspreiding en implementatie.

Resultaten

Minister Schippers van VWS toont zich tevreden over de eindevaluatie van het programma. In een brief aan de Tweede Kamer schreef zij 23 juni 2015: ‘Op basis van deze gedegen evaluatie concludeer ik dat het programma Sport, Bewegen en Gezondheid een duidelijke bijdrage heeft geleverd aan de positionering van sport, bewegen en gezondheid in de academische wereld. Het is goed nieuws dat de onderzoeksinfrastructuur van sport, bewegen hiermee is versterkt. Deze lijn zet ik graag door.’ De minister is ook te spreken over dat er veel kennis is gegenereerd over de positieve en negatieve effecten van sport op de gezondheid.

Meer lezen?

De resultaten van dit programma zijn samengevat in een digitale publicatie. Een keur van projecten passeert de revue. Daarnaast vindt u gegevens over het programmakader, enkele conclusies uit de eindevaluatie en een blik vooruit in de toekomst. Het complete overzicht van de projecten vindt u onder het tabblad Projecten. Bekijk de digitale publicatie

Bekijk nieuwtjes, publicaties en andere wetenswaardigheden over sport en bewegen

Gerelateerde ZonMw-programma's

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website