Subsidieoproep Gewoon Bijzonder over onderzoek met bestaande data

Het programma Gewoon Bijzonder ontwikkelt, verspreidt en past kennis toe om zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren. Met deze oproep stimuleert ZonMw het gebruik van bestaande data binnen de gehandicaptenzorg.

Deze subsidieoproep is bedoeld om het gebruik van bestaande data binnen de Gehandicaptenzorg te stimuleren en daarmee praktijkvragen op het gebied van gedrag, gezondheid en participatie te beantwoorden.

Impuls aan je carrière

Hiernaast biedt de oproep kansen voor zorgprofessionals (eventueel in opleiding) die interesse hebben om naast hun werk als professional wetenschappelijk onderzoek te doen. Ook voor praktijkonderzoekers die zowel werkzaam zijn in onderzoek als praktijk kan deze oproep een impuls aan de carrière geven. De oproep draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van wetenschappelijke vaardigheden en het bieden van een verdieping van de werkzaamheden.

De aanvraag gaat om onderzoek met reeds bestaande data over (één van) de thema’s van Gewoon Bijzonder: gezondheid, gedrag of participatie. De subsidie is persoonsgebonden en is bedoeld voor zorgprofessionals (eventueel in opleiding) en voor (praktijk-)onderzoekers. De subsidie wordt aangevraagd vanuit een zorginstelling of onderzoeksinstelling.

Per project kan maximaal € 50.000,- worden aangevraagd. Het project duurt maximaal 9 maanden.