Langer gezond leven op hét congres voor de volksgezondheid

Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen over publieke gezondheid? Kom ook op 10 april naar het NCVGZ, hét congres voor de publieke gezondheid, in de Jaarbeurs in Utrecht. Op het NCVGZ verzorgt ZonMw, samen met partners, het onderwerp Langer gezond leven.

Waarom? Vraag aan mensen wat ze het belangrijkste vinden voor zichzelf en hun naasten en de overgrote meerderheid antwoordt: leven in goede gezondheid. Een lang, gezond leven is ook van groot belang voor de vitaliteit en veerkracht van onze samenleving als geheel. Een belangrijke maatschappelijk opgave.

Een tipje van de sluier over langer gezond leven…

Wat hebben we voor u in petto op de 10de? We starten zoals u en ik ook ooit begonnen zijn: bij het begin. Wat is de maatschappelijke winst die we kunnen behalen met gezond zwanger worden en zijn? Hoe stimuleren we volwassen een gezonde leefstijl te omarmen en daarna ook vol te houden? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen gezond oud wordt?

Samen met u zoeken we antwoorden op deze vragen. Maar ook: hoe zorgen we ervoor dat kennis ontwikkeld wordt die aansluit bij waar de praktijk behoefte aan heeft? En hoe kunnen wij samenwerking stimuleren tussen praktijkprofessionals en onderzoekers, om deze kennis toe te passen?

Public Health proefschriftprijs: doe mee!

De IOSG prijs (voorheen V&W Volksgezondheidprijs) heet vanaf 2018 de Public Health proefschriftprijs. Deze wordt op het NCVGZ 2018 toegekend aan een beginnend onderzoeker. Deze onderzoeker heeft zich op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt bij de wetenschappelijke bestudering van een maatschappelijk probleem. Meedoen? Lever uw manuscript aan voor 10 maart a.s. en kijk voor meer informatie op de website.  

Zelf een bijdrage doen?  

Zoals elk jaar is het mogelijk om zelf een bijdrage te doen. Heeft u ideeën over een bijdrage in een track (passend bij dat betreffende thema) of wilt u uw onderzoek, dienst, project of anders via het open podium presenteren? Uw bijdrage stuurt u vóór 31 januari 2018.

Meer informatie

Bekijk het gehele programma en schrijf u in!