NHG-Wetenschapsdag 2024: samen het verschil maken, nu en straks

6 september 2024, 10.00 - 17.00 uur, De Doelen in Rotterdam
Benieuwd naar de meest recente onderzoeken huisartsgeneeskunde en naar wat dit betekent voor de praktijk? Kom kennis halen en delen tijdens de NHG-Wetenschapsdag 2024, die het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) organiseert in samenwerking de afdeling huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC.

Deel uw onderzoek! (deadline 3 maart 2024)

Doet u onderzoek in de huisartsgeneeskunde en heeft u recente onderzoeksresultaten? Dan ziet het NHG uw abstract graag tegemoet. Dien uw abstract voor de NHG-Wetenschapsdag 2024 uiterlijk 3 maart 2024 in via de NHG-website.

  • presenteer uw onderzoek aan huisartsen en collega-onderzoekers
  • leer van andere onderzoekers
  • scherp uw onderzoek aan door in gesprek te gaan met de aanwezigen
  • lever een waardevolle bijdrage aan de huisartsenzorg

Doel van de bijeenkomst

De huisartsenzorg staat voor uitdagingen en het is hoog tijd voor verandering. Onderzoekers en zorgverleners worden uitgedaagd om samen de koers uit te zetten voor een toekomstbestendige huisartsenzorg. Maar hoe kunt u als onderzoeker of zorgverlener daadwerkelijk het verschil maken? En hoe toekomstbestendig is het doen van onderzoek in de huisartsenpraktijk?

De vraag welke cruciale veranderingen nu nodig zijn voor een duurzame huisartsenzorg staat centraal tijdens de NHG-Wetenschapsdag 2024. Eén ding is zeker: samen kunnen we het verschil maken. Daarom is er ook volop aandacht voor andere disciplines die onderzoek verrichten in de huisartsenzorg.

Wie kan aanmelden?

Onderzoekers, zorgverleners en andere geïnteresseerden in onderzoek in de huisartsenpraktijk.

Programma

Het programma volgt binnenkort op de NHG-website.

Aanmelden

U kunt zich binnenkort aanmelden via de NHG-website.

ZonMw en huisartsenzorg

Voor patiënten is de huisartsenpraktijk vaak het eerste aanspreekpunt voor zorg en ondersteuning en daarmee een belangrijke schakel in de kwaliteit van zorg. De huisarts vervult daarnaast vaak een coördinerende rol in de multidisciplinaire samenwerking met andere zorgverleners. Daarom ondersteunen en stimuleren wij de ontwikkeling van nieuwe kennis voor de dagelijkse huisartsenpraktijk.

> Bekijk al onze activiteiten op gebied van huisartsenzorg