Masterclass Zingevingszorg bij huisarts en POH

7 november 2023 19.00 - 21.00 uur, online via Zoom
In de praktijk van de huisarts en de praktijkondersteuners (POH) gaat het in de persoonsgerichte zorg met regelmaat over zingeving. Vanuit een eerdere podcast lichten Gaby Jacobs, Pieter Barnhoorn en Jos Somsen dit onderwerp toe. Sander de Hosson brengt vanuit zijn praktijk een casus in.

Doel van de bijeenkomst

Wat wordt bedoeld met zingeving? Hoe kunnen huisartsen en praktijkondersteuners zingevingsvragen signaleren, bespreekbaar maken en begeleiden? Wanneer is het nodig om door te verwijzen en naar wie?

Tijdens deze masterclass die Agora en ZonMw samen organiseren leert u de behoeften van patiënten aan zingeving (nog beter) te signaleren, te bespreken en te begeleiden. U gaat aan de slag met tools voor de praktijk van huisartsen en verkent mogelijkheden tot samenwerken in geestelijke verzorging thuis.

Voor wie?

Deze masterclass is in het bijzonder bedoeld voor huisartsen en praktijkondersteuners. Andere geïnteresseerden, zoals wijkverpleegkundigen, verzorgenden, sociaal werkers, geestelijk verzorgers, paramedici en vrijwilligers die betrokken zijn bij zingeving en geestelijke verzorging, zijn ook van harte welkom.

Programma bijeenkomst

Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Wie zijn de sprekers?

  • Sander de Hosson – longarts, oprichter Carend
  • Gaby Jacobs – hoogleraar Geestelijke Verzorging en voorzitter van de Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke verzorging thuis
  • Jos Somsen – POH-GGZ, adviseur en docent zingeving in de zorg, initiator projecten op snijvlak zingeving, zorg en muziek
  • Pieter Barnhoorn – huisarts, docent huisartsgeneeskunde, seksuoloog, ambassadeur zingeving in de zorg

Accreditatie

We vragen accreditatie aan bij de KNMG, NVPPO, LV POH-GZZ, V&VN en SKGV.

Aanmelden

Deelname aan de masterclass is gratis. Meld u aan via de website van 1SociaalDomein

Meer masterclasses over zingeving

In het najaar van 2023 kunt u deelnemen aan nog 2 interessante en leerzame masterclasses (met accreditatie) van ZonMw en Agora.