Masterclass Aandacht geven aan zingeving in je werk: hoe doe je dat?

28 november 2023, 19.00 - 21.00 uur, online via Zoom
Wat is zingeving en wat betekent het voor u? Waarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor zingeving in uw dagelijkse werk en hoe kunt u dat organiseren in uw werkomgeving?

Doel van de bijeenkomst

Bij deze interactieve masterclass gaan we in op de toenemende aandacht voor zingeving in de samenleving en wat zingeving voor u persoonlijk betekent. U krijgt beter inzicht hoe aandacht voor zingeving in uw organisatie of netwerk vergroot kan worden aan de hand van ervaringen van professionals in zorg en het sociaal domein en onderzoek.

Door ervaringen uit te wisselen ontdekt u hoe aandacht voor zingeving in uw werkomgeving en netwerk vorm kan worden gegeven. U vergroot uw kennis en doet inspiratie op om collega’s en leidinggevenden te betrekken bij het thema zingeving. U krijgt inzicht uit recente onderzoeken uit de Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke Verzorging thuis en Hogeschool Viaa over verbindend werken en neemt mee hoe u deze inzichten praktisch kunt toepassen.

Voor wie?

Deze masterclass is voor professionals in de eerstelijns zorg en sociaal domein met interesse in zingeving en geestelijke verzorging. Zoals huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, verzorgenden, sociaal werkenden en geestelijk verzorgers.

Programma

Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Wie zijn de sprekers?

Bij deze masterclass zijn ambassadeurs zingeving uit de zorg en het sociaal domein van de Kenniswerkplaats Zingeving aanwezig.

• Pieter Barnhoorn – huisarts, docent huisartsgeneeskunde, seksuoloog, ambassadeur zingeving in de zorg
• Oscar Kerkman, ambulant verpleegkundige, ambassadeur zingeving in de zorg
• Onderzoekers uit de Kenniswerkplaats Zingeving en Hogeschool Viaa

Accreditatie

We vragen accreditatie aan bij het Registerplein, SKGV en V&VN.

Aanmelden

Deelname aan de masterclass is gratis. Meld u aan via de website van 1SociaalDomein

Meer masterclasses over zingeving

In het najaar van 2023 kunt u deelnemen aan nog 2 interessante en leerzame masterclasses (met accreditatie) van ZonMw en Agora.