Dag van de economische veerkracht van vrouwen

25 januari 2024 14.00-18.00 uur, Paushuize Utrecht
Vrouwen zijn anno 2023 nog steeds vaker niet economisch zelfstandig dan mannen. Om hier duurzame verandering in te brengen, is in 2022 de Nederlandse Economische Veerkracht Coalitie gestart. Op de Dag van de Economische Veerkracht worden de nieuwste inzichten gedeeld en gebrainstormd met geïnteresseerden.

Doel van de bijeenkomst

Op de Dag van de Economische Veerkracht worden de nieuwste inzichten gedeeld uit de onderzoeken die binnen de coalitie gestart zijn. Daarnaast wordt kennis gedeeld en opgehaald van partners en geïnteresseerden uit wetenschap en praktijk, en wordt samen een start gemaakt met hoe de onderzoeksresultaten te vertalen zijn naar bruikbare handvatten voor de praktijk.

Wie kan aanmelden?

De Nederlandse Economische Veerkracht Coalitie is een groeiend netwerk van beleidsmakers, zorgprofessionals, werkgevers en wetenschappers. Iedereen die zich inzet voor de economische positie en veerkracht van vrouwen is welkom.

Programma bijeenkomst

Nieuwste onderzoek

Krijg inzicht in het nieuwste onderzoek van onze experts, bijvoorbeeld over: het bevorderen van een zorgvriendelijke werkcultuur en de hindernissen/stimulansen voor verloskundigen en andere zorgprofessionals om vaders te betrekken

Van onderzoek naar praktijk

Laten we samen brainstormen over manieren om een brug te slaan tussen onderzoek en praktijk

Netwerken

Breid je professionele netwerk uit en maak verbinding met andere stakeholders die zich inzetten voor de economische veerkracht van vrouwen

Aanmelden

De aanmelding verloopt via de Nederlandse Economische Veerkracht Coalitie, getrokken door de Universiteit Utrecht. Meld u aan voor de bijeenkomst.

Heeft u nog vragen of wilt u zich afmelden? Stuur een e-mail naar economischeveerkrachtvrouwen@uu.nl.

Onderwerpen