Congres Focus op Onderzoek 2023

15 juni 2023 09:30 - 17:00 uur, De Eenhoorn Amersfoort
Vanaf deze week kunt u zich aanmelden voor het congres Focus op Onderzoek. Het congres wordt op donderdag 15 juni 2023 in Amersfoort gehouden en heeft als motto ‘Samen impact realiseren’. De organisatie is in handen van de Kenniscoalitie Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het congres Focus op Onderzoek slaat een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de dagelijkse praktijk van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het congres richt zich primair op onderzoekers, beleidsmakers, professionals en managers, en is voor iedereen interessant die geïnteresseerd is in wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van mensen met een verstandelijke beperking. Toegangskaarten zijn sinds deze week te koop en kosten € 50,00.

‘Samen impact realiseren'

Het congres Focus op Onderzoek bestaat al sinds 1995 en wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Het motto van deze editie is ‘Samen impact realiseren’ en verwijst naar het wetenschappelijk onderzoek naar en ten behoeve van gehandicaptenzorg. Dat onderzoek vraagt om een duurzame en gelijkwaardige samenwerking tussen alle betrokkenen uit de werelden van beleid, praktijk en onderzoek.

De organisatie van Focus op Onderzoek is in handen van de Kenniscoalitie Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, bestaande uit het Ministerie van VWS, de Associatie Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen, Vilans, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en ZonMw.

Programma

In het programma van het congres onderscheiden we 3 lijnen: gezondheid, gedrag en participatieDe lijnen komen uitgebreid in het programma aan bod: er is onder meer een plenaire bijdrage over de combinatie van wetenschap en ervaringsdeskundigheid die wordt verzorgd door de LFB, de landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Verder blikt ZonMw in een presentatie terug op 8 jaar programma Gewoon Bijzonder. Tot slot zijn er in de middag verschillende sessies te volgen, die uiteenlopen van mini-symposia tot aan workshops, presentaties, out-of-the-box sessies en posterpresentaties.

Aanmelden en praktische informatie

  • Koop je ticket via: congresfocusoponderzoek.nl/home/aanmelden
  • Datum: Donderdag 15 juni van 09.30 tot 17.00 uur
  • Locatie: De Eenhoorn in Amersfoort
  • Bereikbaar met OV en eigen vervoer
  • Volledig (rolstoel)toegankelijk.

Wees er snel bij! Het congres biedt in totaal meer dan vijftig wetenschappelijke presentaties, en die wil je niet missen. (Nog) meer informatie is te vinden op congresfocusoponderzoek.nl.

Naar aanleiding van de wetgeving van 25 mei 2018 vragen wij u toestemming voor uw persoonsgegevens. Meer informatie kunt u lezen op zonmw.nl/privacy