De toename van het aantal transgender personen dat medische hulp zoekt, zet de bestaande voorzieningen onder druk: wachttijden nemen toe. Daarom hebben we twee onderzoeken gefinancierd over de verklaring en het toekomstperspectief van de vraag naar transgenderzorg. De resultaten worden tijdens de bijeenkomst op woensdag 10 mei om 10.00 uur besproken.

 

Wat wordt er besproken?

De bijeenkomst zal starten met een presentatie van de onderzoekers vanuit de Radboud universiteit, Radboudumc en SiRM. Zij hebben de volgende onderzoeksvragen onderzocht.
•    Hoe kunnen we de toename in de vraag naar transgenderzorg verklaren?
•    Wat is een schatting van de capaciteit die in de toekomst nodig is om tijdig aan de zorgvraag te voldoen?

Daarna volgt een gesprek met transgender personen, zorgprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers waarin de onderzoeken in perspectief worden geplaatst.

Voor wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen rondom de transgenderzorg. Denk bijvoorbeeld aan zorgprofessionals, zorgverzekeraars, politici, beleidsmedewerkers, transgender personen en naasten, onderzoekers en journalisten.

Wanneer?

Woensdag 10 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Waar?

De bijeenkomst is zowel online als op locatie bij NWO te volgen. Het gesprek over de resultaten zal met de bezoekers op locatie plaatsvinden. Mocht u bij willen dragen aan het gesprek met de onderzoekers dan is het advies om op locatie aanwezig te zijn.

Hoe aan te melden?

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website