Symposium ‘Samen sterk tegen sarcopenie en obesitas: de synergie van voeding en beweging’

22 maart, 9:00 – 18:00, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Veroudering veroorzaakt veranderingen in het lichaam: vet neemt geleidelijk toe (obesitas), terwijl spiermassa afneemt (sarcopenie). Deze twee aandoeningen kunnen naast elkaar optreden, wat sarcopene obesitas wordt genoemd. Op 22 maart zullen internationale experts tijdens een symposium meer vertellen over de achtergronden van sarcopenie, obesitas en sarcopene obesitas, en hoe deze aandoening te voorkomen is door het beweeg- en voedingsgedrag te verbeteren.

In de middag richten de sprekers zich op de vertaling van de opgedane kennis naar de (zorg)praktijk. Daarnaast worden de resultaten van het door HDHL en ZonMw medegefinancierde SO-NUTS project gedeeld. Het symposium wordt georganiseerd door de Hogeschool van Amsterdam, Voeding & Beweging NU, EFAD en de internationale partners van het SO-NUTS project. Meer informatie over het programma kunt u vinden op de website

Voor wie is het?

De doelgroepen voor dit symposium zijn onderzoekers, zorgprofessionals, docenten en studenten die zich bezig houden met het behoud van spieren en functie bij de behandeling van overgewicht en obesitas.

Aanmelden

Meld u aan voor het symposium via de website. Deelname kost € 55 en € 12,50 voor studenten. 
Accreditatie is aangevraagd voor diëtisten, fysiotherapeuten en oefentherapeuten.

Sarcoponie (obesitas)

Afbeelding
Map naar verbetering