Wil je als JGZ-professional of -organisatie aan de slag met de laatste wetenschappelijke kennis? Dat kan! In de nieuwe kenniswaaier en bijbehorende digitale publicatie van ZonMw zijn de laatste opbrengsten uit de wetenschap voor de jeugdgezondheidszorg (JGZ) gebundeld. En voorzien van concrete handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan.

De resultaten zijn gebundeld in tien herkenbare thema’s voor de JGZ zoals bijvoorbeeld psychosociale gezondheid, sociaal domein en prenatale zorg.

Praktisch hulpmiddel

De kenniswaaier en bijbehorende digitale publicatie zijn bedoeld als praktisch hulpmiddel voor JGZ-professionals en -organisaties. En biedt concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan met de laatste innovaties, nieuwe werkwijzen, methodieken en tools. Hoe? Bekijk het in deze korte video [1.22 min].

Kennis voor de JGZ

Kennis up-to-date houden en aansluiten op nieuwe ontwikkelingen. Dat is de kern van professionalisering. Inherent daaraan is werken volgens de laatste richtlijnen en wetenschappelijk onderbouwde methodes. ZonMw ondersteunt de JGZ al ruim 10 jaar om de uitvoeringspraktijk met kennis en JGZ Richtlijnen te onderbouwen. JGZ-professionals en -organisaties weten zo beter wat werkt en wat niet en waar dat aan toe te schrijven is. Ook helpt onderzoek te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Omdat er nog steeds nieuwe kennis beschikbaar komt, wordt de komende periode de digitale publicatie verder uitgebreid.

Een kenniswaaier ontvangen?

Tussen 16 en 23 april ontvangen alle JGZ-locaties een brievenbusdoosje met enkele kenniswaaiers.
Wilt u de kenniswaaier zelf kosteloos aanvragen? Gebruik hiervoor het formulier in de digitale publicatie.

Meer weten?

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website