FLAG-ERA III organiseert in 2019 een subsidieoproep voor hersenonderzoek. NWO levert in samenwerking met ZonMw een financiële bijdrage van in totaal € 750.000,- aan het onderdeel Human Brain Project (HBP) van de subsidieoproep. Hiermee kunnen 3 Nederlandse projecten worden gehonoreerd. Projecten maken altijd onderdeel uit van een groter internationaal consortium.

werken aan geestelijke gezondheid


Geïnteresseerde partijen kunnen een internationaal consortium vormen en uiterlijk 19 februari 2019 hun vooraanmelding voor een subsidieaanvraag indienen bij het FLAG-ERA secretariaat.

Onderwerpen

Er kan subsidie aangevraagd worden voor ambitieus onderzoek in het veld van hersenonderzoek, waaronder medisch onderzoek en technologieën toepasbaar voor hersenen. In totaal zijn 12 mogelijke onderwerpen opgenomen in de subsidieoproep. NWO ondersteunt alle 12 onderwerpen en stelt daarvoor een budget van € 500.000,- (2 projecten) beschikbaar. ZonMw stelt een budget van € 250.000,- (1 project) beschikbaar voor 4 van de 12 onderwerpen:

  1. Ontwikkeling van cognitieve processen en multisensorische integratie op micro- en macroschaal.
  2. De rol van neurotransmitter systemen bij menselijke cognitie.
  3. De neurowetenschap van besluitvorming.
  4. Ziektemodellering en simulatie.

Bij voorkeur linkt het ZonMw-project aan vroege herkenning en behandeling of gepersonaliseerde zorg.

Future and Emerging Technology (FET) Flagships

Het Human Brain Project is een FET Flagship. FET Flagships zijn visionaire, wetenschappelijke, grootschalige onderzoeksinitiatieven die een grote wetenschappelijke en technische uitdaging adresseren. FLAG-ERA is een ERANet dat ter ondersteuning van HBP de samenwerking van nationale en regionale wetenschapsfinanciers realiseert, door hen gezamenlijke calls te laten uitvoeren.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website