Het programma Zwangerschap en geboorte II stimuleert de ontwikkeling en implementatie van kennis om daarmee bij te dragen aan de perinatale en maternale gezondheid. Het programma bouwt voort op de kennis en kennisinfrastructuur die in het eerste programma Zwangerschap en geboorte is ontwikkeld.

Onderwerpen

  • implementatieonderzoek effectieve interventies binnen de keten van integrale geboortezorg;
  • integraal aanbod van preventie binnen de geboortezorg;
  • organisatie integrale geboortezorg;
  • ongewenste praktijkvariatie binnen het kader van de zorgstandaard integrale geboortezorg;
  • follow-up onderzoek naar late effecten van effectieve interventies.

Onderdeel van programma

Zwangerschap en geboorte II

Geplaatst op

27 mei 2019

Deadline

10 september 2019,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Zwangerschap en geboorte: verbeteren kwaliteit integrale geboortezorg (pdf) 162 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is om middels onderzoek bij te dragen aan verbetering van de kwaliteit van integrale geboortezorg. Met als uiteindelijk doel het bevorderen van de perinatale en maternale gezondheid in het algemeen en aan het terugdringen van verschillen in perinatale en maternale gezondheid in het bijzonder.

Wat kan worden aangevraagd?

Het onderzoek in deze subsidieoproep is gericht op een van onderstaande onderwerpen:

  1. Implementatieonderzoek naar beter bereik en gebruik van effectieve interventies binnen de keten van integrale geboortezorg.
  2. Ontwikkel- en/of effectiviteitsonderzoek van interventie(s) die bijdragen aan een integraal aanbod van preventie binnen de geboortezorg.
  3. Onderzoek naar de organisatie van integrale geboortezorg.
  4. Onderzoek naar ongewenste praktijkvariatie binnen het kader van de zorgstandaard integrale geboortezorg.
  5. Follow-up onderzoek naar late effecten van effectieve interventies en gevolgen van effectieve interventies die voor, tijdens of na de zwangerschap (tot en met 6 weken na de geboorte) zijn uitgevoerd op het gebied van preventie, gezondheidsbevordering en zorg.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Deze subsidieoproep is op uitnodiging. U kunt een subsidieaanvraag indienen als u persoonlijk door ZonMw bent uitgenodigd. Onderzoekers werkzaam bij een Nederlandse onderzoeksorganisatie samen met professionals werkzaam in de keten van integrale geboortezorg kunnen een subsidieaanvraag indienen. Alleen de onderzoeksorganisatie komt in aanmerking voor subsidie.

Samenwerking met het kennisnetwerk geboortezorg, ofwel met één of meer regionale consortia Zwangerschap en geboorte is verplicht.

Budget

In totaal is in deze subsidieronde maximaal € 3.600.000,- beschikbaar. Het maximaal aan te vragen budget hangt af van het onderwerp. De projectduur is maximaal 48 maanden.

Aanvraag indienen

U kunt tot 10 september 2019, 14:00 uur uw aanvraag indienen via Projectnet. Gebruik hiervoor de link die u heeft ontvangen in de uitnodiging tot het uitwerken van de subsidieaanvraag. U werkt in deze fase dus niet meer in het systeem ‘Mijn ZonMw’ zoals in de projectidee-fase het geval was.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Zwangerschap en geboorte: verbeteren kwaliteit integrale geboortezorg (pdf) 162 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veel gestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Milly Vesters. Voor technische vragen over Projectnet neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website