ZonMw Open Competitie is bedoeld voor excellente onderzoeksteams om hun onderzoekslijnen te innoveren voor wat betreft inhoud én samenwerking. Het oogmerk is ruimte creëren voor team science leidend tot synergistische, grensverleggende wetenschap van uitzonderlijke kwaliteit op het (grens)gebied van fundamenteel onderzoek naar gezondheidszorg en innovatie.

Onderwerpen

Bij de ZonMw Open Competitie gaat het samenvattend om:

  • Innovatieve (grensverleggende) wetenschap met een breed uitstralend effect op wetenschap en/of maatschappij;
  • Team science: innovatieve en synergistische samenwerking tussen onderzoeksgroepen;

Onderdeel van programma

ZonMw Open Competitie

Geplaatst op

1 oktober 2020

Deadline

3 december 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep ZonMw Open Competitie 2020 UA NL (pdf) 248 KB

Subsidieoproep ZonMw Open Competitie 2020 UA ENG (pdf) 253 KB

Doel subsidieoproep

Met het oog op team science, is ZonMw Open Competitie specifiek bedoeld voor vernieuwende en grensverleggende combinaties van twee of meer onderzoeksgroepen. De samenwerking in het onderzoeksteam dient evident vernieuwend te zijn en moet leiden tot grensverleggende wetenschap op het terrein van fundamenteel onderzoek naar gezondheid. Naast deze criteria zijn hoge kwaliteit en innovatie van het onderzoek, met een goed en duidelijk theoretisch kader en plan van aanpak, een excellente samenstelling en wetenschappelijk profiel van de projectteam, en kennisbenutting/participatie belangrijke criteria voor beoordeling. ZonMw ziet deze open stimulans van de wetenschap als dé innovatiemotor voor de langere termijn.

Wat kan worden aangevraagd?

Het totaal beschikbare budget voor toekenning van subsidies in deze subsidieronde is € 12.500.000. De maximaal aan te vragen subsidie is € 750.000 zonder investeringsmodule. Daarnaast is er een optionele investeringsmodule voor infrastructuur of apparatuur van € 100.000 – 250.000 per aanvraag waarbij cofinanciering vereist is.

Randvoorwaarden

Er zijn een aantal randvoorwaarden en criteria die ZonMw stelt aan de aanvraag en aanvragers. Deze zijn opgenomen in de Call for proposals.

Zie de Call for proposals, subsidieronde 2020 voor alle randvoorwaarden en criteria (Call for proposals English translation).

Aanvraag indienen

U kunt tot 03 december 2020, 14:00 uur uw aanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep ZonMw Open Competitie 2020 UA NL (pdf)

Subsidieoproep ZonMw Open Competitie 2020 UA ENG (pdf)

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veel gestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Angela Sarabdjitsingh, Roos Harmsen of Lotte Hofstee. Voor technische vragen over Mijn ZonMw neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website