De ZonMw Open Competitie is bedoeld voor excellente onderzoeksgroepen om hun onderzoekslijnen te vernieuwen voor wat betreft inhoud én samenwerking. Het oogmerk is ruimte creëren voor een vernieuwende samenwerking die leidt tot innovatieve (grensverleggende) wetenschap van uitzonderlijke kwaliteit op het terrein van gezondheidsonderzoek.

Onderwerpen

Bij de ZonMw Open Competitie gaat het samenvattend om:

  • Innovatieve (grensverleggende) wetenschap met een breed uitstralend effect op wetenschap en/of maatschappij;
  • Innovatieve samenwerking tussen onderzoeksgroepen (synergie);
  • Onderzoek dat ZonMw rekent tot gezondheidsonderzoek.

Onderdeel van programma

ZonMw Open Competitie

Geplaatst op

28 juni 2019

Deadline

29 augustus 2019,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

ZonMw Open Competitie (pdf) 324 KB

Doel subsidieoproep

De ZonMw Open Competitie is, met het oog op vernieuwing van de onderzoekslijn, specifiek bedoeld voor combinaties van onderzoeksgroepen. De samenwerking tussen de onderzoeksgroepen dient evident vernieuwend te zijn. De verwachte uitkomst van projecten is primair wetenschappelijke verdieping (kennisvermeerdering, model- en theorievorming) binnen een nieuwe samenwerking tussen onderzoeksgroepen. ZonMw ziet deze open stimulans van de wetenschap als dé innovatiemotor voor de langere termijn.

Wat kan worden aangevraagd?

Het totaal beschikbare budget voor toekenning van subsidies in deze subsidieronde is € 9.200.000. De maximaal aan te vragen subsidie is € 750.000 met eventueel een optionele investeringsmodule van € 100.000 – 250.000 per aanvraag.

Randvoorwaarden

Er zijn een aantal randvoorwaarden en criteria die ZonMw stelt aan de aanvraag en aanvragers. Deze zijn opgenomen in de Call for proposals.

Zie de Call for proposals, subsidieronde 2019 voor alle randvoorwaarden en criteria.

Aanvraag indienen

U kunt tot 29 augustus 2019, 14:00 uur uw uitgewerkte aanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep ZonMw Open Competitie (pdf) 324 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Bas de Waard. Voor technische vragen over Mijn ZonMw neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website