Het kennisprogramma Verbetering kwaliteit poortwachtersproces draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit en professionalisering van het poortwachtersproces. Deze oproep is gericht op multidisciplinaire ontwikkeling en implementatie van een aantal richtlijnen voor bedrijfs- en verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen.

Onderwerpen

  • Wet verbetering poortwachter
  • Re-integratiebegeleiding
  • Richtlijnen
  • Samenwerking arbeidsdeskundigen, bedrijfs- en verzekeringsartsen

Onderdeel van programma

Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Geplaatst op

20 oktober 2022

Deadline

1 december 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Verbetering kwaliteit poortwachtersproces: professionalisering poortwachtersproces, lijn 1A: ‘Multidisciplinaire ontwikkeling van richtlijnen’; FASE (pdf) 259 KB

Doel subsidieoproep

De oproep is gericht op multidisciplinaire ontwikkeling en implementatie van een aantal richtlijnen voor bedrijfs- en verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen. De te ontwikkelen en te implementeren richtlijnen dienen aanbevelingen te geven voor het professioneel handelen van de betrokken beroepsgroepen. Ze dienen tevens bij te dragen aan de samenwerking en afstemming tussen de beroepsgroepen tijdens het poortwachtersproces en dienen daarmee uiteindelijk de re-integratiebegeleiding van de zieke werknemers tijdens de loondoorbetalingsperiode ten goede te komen. Achterliggend doel is dat de re-integratietrajecten van zieke werknemers verbeteren en dat re-integratiemogelijkheden beter worden benut.

Wat kan worden aangevraagd?

Deze oproep is specifiek gericht op de professionalisering van en samenwerking tussen arbeidsdeskundigen, bedrijfs- en verzekeringsartsen die een belangrijke rol hebben in de begeleiding van zieke werknemers richting herstel en/of terugkeer naar werk gedurende het poortwachtersproces. Deze professionals vormen dan ook de doelgroep van deze subsidieoproep. Daarnaast dienen werknemers en werkgevers betrokken te zijn bij de uitvoering van het voorgestelde project. De afbakeningen, gewenste onderwerpen en uitgangspunten van de subsidieaanvraag staan in de subsidieoproep geformuleerd.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Binnen deze top-down ronde de drie beroepsverenigingen NVAB, NVVG en NVvA en twee geselecteerde onderzoeksorganisaties uitgenodigd om gezamenlijk één consortium te vormen en een subsidieaanvraag in te dienen.

Budget en looptijd

Voor fase 2, waar nu de subsidieoproep voor open staat, is maximaal is € 1.050.000,- beschikbaar met een looptijd van 36 maanden.

Aanvraag indienen

U kunt tot 1 december 2022, 14:00 uur uw aanvraag indienen via MijnZonMW.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Verbetering kwaliteit poortwachtersproces: professionalisering poortwachtersproces, lijn 1A: ‘Multidisciplinaire ontwikkeling van richtlijnen’; FASE 2’ (pdf) 259 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Femke Reijenga of Isabelle Borgman. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website