Alleen aanvragers die eerder een projectidee hebben ingediend en een uitnodiging hebben ontvangen om een uitgewerkte subsidieaanvraag in te dienen, komen in aanmerking voor deze subsidieronde.

Onderwerpen

  • Fysiotherapie
  • Onderzoeksagenda
  • Zorg op maat
  • Personalized care
  • Stratified care

Onderdeel van programma

Paramedische Zorg 2019-2022

Geplaatst op

8 oktober 2020

Deadline

8 december 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep UA Fysiotherapie (pdf) 344 KB

Doel subsidieoproep

Binnen het programma Paramedische Zorg 2019-2022 stimuleren we kwaliteitsverbetering van de paramedische zorg. Het doel van deze subsidieoproep is het beantwoorden van geprioriteerde kennisvragen uit de onderzoeksagenda Fysiotherapie ‘Kennis van Waarde’. Met de onderzoeksresultaten wordt nieuwe kennis verkregen die de onderzoeksvragen (deels) beantwoorden. De resultaten komen ten goede aan patiënten, fysiotherapeuten en mogelijk andere eerstelijns zorgverleners.

De onderzoeksresultaten dragen bij aan het initiatief Juiste Zorg op de Juiste Plek. Dit initiatief heeft als doel duurdere zorg voorkomen, zorg rondom de mensen organiseren en slimme zorg en eHealth inzetten. Paramedische zorg levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van deze doelen.

Wat kan worden aangevraagd?

Subsidie voor onderzoek gericht op het beantwoorden van de geprioriteerde onderzoeksvragen uit de Onderzoeksagenda Fysiotherapie ’Kennis van Waarde’, specifiek op de onderzoeksvragen 1 en 2 van thema B – Zorg op maat. Alleen projecten gericht op het beantwoorden van deze onderzoeksvragen komen in aanmerking voor subsidie. Het onderzoek is gericht op het personaliseren van zorg door het identificeren en valideren van eigenschappen, kenmerken en profielen die voorspellend zijn voor het beloop van de ziekte dan wel van invloed zijn op het bewegend functioneren of de effectiviteit van therapie.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Alleen aanvragers die eerder een projectidee hebben ingediend en een uitnodiging hebben ontvangen om een uitgewerkte subsidieaanvraag in te dienen, komen in aanmerking voor deze subsidieronde.

Het onderzoeksproject dient plaats te vinden binnen een samenwerkingsverband van tenminste 2 Nederlandse universiteiten of hogescholen. De samenwerkende partijen dienen een samenwerkingsovereenkomst op te stellen.    

Budget

Voor deze subsidieronde is € 600.000,- beschikbaar. Het maximale aan te vragen bedrag per subsidieaanvraag ligt tussen de € 200.000,- en € 300.000,-. Er wordt beoogd maximaal 3 aanvragen te honoreren. De looptijd van het project is minimaal 12 maanden tot maximaal 48 maanden.

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 8 december 2020, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep UA Fysiotherapie (pdf) 344 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Elke van Vliet (programmamanager) of Vivianne van Beyeren (programmasecretaris), 070 349 54 66, paramedischezorg@zonmw.nl. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website