Oproep tot het indienen van subsidieaanvragen op uitnodiging binnen het programma Klinische Fellows. ZonMw wil met het Talentprogramma Klinische Fellows de werelden van kliniek en wetenschappelijk onderzoek met elkaar verbinden en versterken, door te investeren in ‘bruggenbouwers’. Gepromoveerde clinici krijgen de kans om deze brugfunctie op te bouwen en hun eerste eigen wetenschappelijke onderzoekslijn op te zetten.

Onderwerpen

 • Talent
 • Arts-onderzoeker
 • Vernieuwend onderzoek
 • Eerste eigen onderzoekslijn

 

Onderdeel van programma

Klinische Fellows

Geplaatst op

26 april 2022

Deadline

23 juni 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Klinische Fellows 2021 (pdf) 185 KB

Doel subsidieoproep

In dit programma krijgen gepromoveerde clinici de kans om deze brugfunctie op te bouwen en hun eerste eigen wetenschappelijke onderzoekslijn op te zetten.
Alle artsen die gepromoveerd zijn én een bij de KNMG geregistreerde, erkende medische vervolgopleiding (specialisatie) hebben afgerond én tevens geregistreerd staan als medisch specialist. Deze opleidingen zijn te vinden op de website van KNMG. Hiervoor geldt dat het overzicht van de opleidingen gepubliceerd op de dag van de deadline, 11 januari 2022, wordt aangehouden.  

 

Wat kan worden aangevraagd?

De subsidie bedraagt maximaal €200.000. Voor deze Klinische Fellows ronde is in totaal € 1.600.000,- beschikbaar. 

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

 • Alleen individuele onderzoekers (en geen duo’s of (onderzoeks)groepen) kunnen een aanvraag indienen.
  • Gehonoreerde aanvragers uit vorige rondes van Klinische Fellows, zijn uitgesloten van deelname;
  • Een aanvrager mag maximaal één aanvraag indienen per Klinische Fellows ronde;
  • Een aanvrager mag binnen het Klinische Fellows programma maximaal twee keer een aanvraag indienen;
 • Gepromoveerde aanvragers kunnen een projectidee indienen tot maximaal vijf jaar na afronding van hun specialisatie. Dit wordt gerekend vanaf de registratiedatum als medisch specialist tot de deadline van het indienen van een projectidee. Zowel de promotie (datum vermeld op de bul) als de registratiedatum als medisch specialist dienen beide vóór de deadline van het indienen van een projectidee te zijn afgerond.
 • De aanvrager heeft nog niet eerder grote onderzoekssubsidies, zoals een NWO-Talentenprogramma beurs (Veni, Vidi, Vici), ERC starting grant, Dirkje Postma Talent Award van het Longfonds, Dekkerbeurs van de Hartstichting, KWF Young Investigator Grant of andere beurzen, als PI verkregen, waarmee reeds een eerste eigen onderzoekslijn opgezet is.

Budget
Voor deze Klinische Fellows ronde is in totaal € 1.600.000,- beschikbaar.  

Aanvraag indienen

U kunt tot 23 juni 2022, 14:00 uur uw aanvraag indienen via MijnZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Klinische Fellows 2021 (pdf) 171KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie’? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Adee Bodewes. Voor technische vragen over MijnZonMw neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website