Het concept Kopkrakers bestaat uit een fictieve beschrijving van een cliënt, een dilemma gevolgd door twee passende, onderbouwde handelingsopties die worden aangeboden via een app. Het doel van de Kopkrakers-app is professionals kennis te laten maken met wetenschappelijke inzichten en/of practice based inzichten.

Onderwerpen

  • Re-integratie
  • Werk en inkomen
  • Gemeentelijke uitvoeringspraktijk
  • Evidence based handelen
  • Kopkrakers

Onderdeel van programma

Vakkundig aan het werk 2

Geplaatst op

8 juni 2021

Deadline

3 augustus 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Top Down ronde Kopkrakers 2021 (pdf) 209 KB

Doel subsidieoproep

Doel van deze subsidieoproep is het verder ontwikkelen van het concept ‘Kopkrakers’. Het concept Kopkrakers bestaat uit een fictieve beschrijving van een cliënt, een dilemma gevolgd door twee passende, onderbouwde handelingsopties die worden aangeboden via een app. Professionals die klanten begeleiden naar werk lezen de achtergrondbeschrijving van de cliënt en worden vervolgens gevraagd een keuze te maken uit een van de twee gepresenteerde handelingsopties. Het doel van de Kopkrakers-app is professionals op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis te laten maken met wetenschappelijke inzichten en/of practice based inzichten in effectieve werkwijzen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te stimuleren zo regulier mogelijk werk te vinden.

Wat kan worden aangevraagd?

Wat kan worden aIn deze fase wordt de organisatiestructuur neergezet en de strategie bepaald. De nadruk ligt in deze fase op een vijftal taken:

  1. Opzetten organisatiestructuur.
  2. Verdere ontwikkeling van de app richting versie 2.0 (zie blauwdruk).
  3. Het uitwerken van bestaande proefkrakers tot volwaardige kopkrakers en het opzetten van een structuur voor volgende kopkrakers, met daarbij de ontwikkeling van nieuwe kopkrakers.
  4. Een opzet maken voor de ondersteuning van ‘het gesprek’.
  5. Een plan voor praktische implementatie ontwikkelen.angevraagd?

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?


Binnen deze top-down ronde wordt een aantal geselecteerde organisaties uitgenodigd om een gezamenlijke subsidieaanvraag in te dienen. Deze organisaties zijn Divosa, LCR, Movisie, Muzus, SAM en TNO. Aan dit samenwerkingsverband nemen daarnaast ten minste een vijftal gemeenten en bij voorkeur ook UWV actief deel, wat wil zeggen dat zij direct participeren in het project en daarmee meer dan een klankbordfunctie vervullen. Desgewenst kan het samenwerkingsverband worden uitgebreid met meerdere organisaties (bijvoorbeeld Cedris, SBCM, NVvA/AKC) of kunnen andere organisaties op specifieke taakgebieden gevraagd worden inbreng te leveren.

Budget

n totaal wordt door ZonMw een bedrag van € 350.000,- voor deze top-down ronde ter beschikking gesteld.
Voor de eerste fase van het project is maximaal €200.000,- beschikbaar. Indien wordt besloten om het project voort te zetten is maximaal €150.000,- beschikbaar voor fase 2. De looptijd van het project is maximaal 2,5 jaar, te weten 18 maanden voor fase 1 en 12 maanden voor fase 2.

Aanvraag indienen

U kunt tot dinsdag 3 augustus 2021, 14.00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Top Down ronde Kopkrakers 2021 (pdf) 209 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Anne Ballering (programmamanager), 070 349 52 89, vakkundigahwerk@zonmw.nl of Yara Noordewier (programmasecretaris), 070 349 54 28, vakkundigahwerk@zonmw.nl. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website