Het KNGF en de VvOCM kunnen subsidie aanvragen om te onderzoeken of een nieuwe manier van ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden voor fysio- en oefentherapie sneller, efficiënter en kostenbesparender is. Het gaat om het modulair opbouwen van kwaliteitsstandaarden in generieke modules, domein specifieke modules en aandoening specifieke modules.

Onderwerpen

  • Paramedische Zorg
  • Fysiotherapie
  • Oefentherapie
  • Kwaliteitsstandaarden
  • Modulair werken

Onderdeel van programma

Paramedische Zorg 2019-2022

Geplaatst op

23 december 2019

Deadline

20 januari 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Stroomlijnen aanpak ontwikkeling kwaliteitsstandaarden voor de fysio- en oefentherapie (pdf) 365 KB

Doel subsidieoproep

Binnen het programma Paramedische Zorg 2019-2022 stimuleren we kwaliteitsverbetering van de paramedische zorg. het programma bestaat uit 2 onderdelen:

  1. Kennisvergroting en onderzoek
  2. Kwaliteit en transparantie

Deze subsidieoproep gaat over onderdeel 2. Binnen dit onderdeel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden, (stroomlijning van) richtlijnontwikkeling en daarmee het verbeteren van de transparantie van de kwaliteit van zorg.

Het doel van deze subsidieoproep is onderzoeken of het modulair opbouwen van kwaliteitsstandaarden voor fysio- en oefentherapie sneller, efficiënter en kostenbesparender is.

Wat kan worden aangevraagd?

Het Koninklijke Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Vereniging voor Oefentherapie Cesar en Mensendieck (VvOCM) kunnen een projectvoorstel indienen voor het ontwikkelen van een generieke module en een domein specifieke module. Het project levert daarnaast ook een rapport op met de beschrijving van de gebruikte methode en geleerde lessen. In de rapportage wordt gereflecteerd op de vraag of deze manier van ontwikkelen daadwerkelijk sneller, efficiënter en kostenbesparend is. Er wordt beschreven wat de randvoorwaarden zijn voor het ontwikkelen van dergelijke modules en adviezen geformuleerd voor de toekomst van de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

ZonMw nodigt de 2 betrokken paramedische beroepsverenigingen uit om een subsidieaanvraag in te dienen. Het gaat om de volgende beroepsverenigingen:

  • Koninklijke Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
  • Vereniging voor Oefentherapie Cesar en Mensendieck (VvOCM)

De subsidie is bedoeld voor deze partijen, omdat zij eigenaar zijn van de bestaande richtlijnen die de basis zijn voor de nieuw te ontwikkelen modules, en omdat deze partijen eigenaar worden van de te ontwikkelen modules.

De resultaten van deze manier van werken kunnen worden toegepast in de kwaliteitsstandaarden die ontwikkeld zullen worden als onderdeel van de uitvoering van het systeemadvies. Daarnaast kunnen de resultaten interessant zijn voor de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden voor andere (paramedische) disciplines.

Budget

Voor de ontwikkeling van de beide modules is maximaal € 350.000,- beschikbaar. De maximale looptijd van het project is 12 maanden.

Aanvraag indienen

U kunt tot maandag 20 januari 2020, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Stroomlijnen aanpak ontwikkeling kwaliteitsstandaarden voor de fysio- en oefentherapie (pdf) 365 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Elke van Vliet of Vivianne van Beyeren. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website