Ziekenhuizen, zelfstandige behandelklinieken en onderzoeksorganisaties die een uitnodiging van ZonMw hebben ontvangen, kunnen een uitgewerkte subsidieaanvraag indienen voor het onderzoeken van werkzame en werkbare elementen van Safety-II in ziekenhuizen en zelfstandige behandelklinieken.

Onderwerpen

  • Safety-II
  • patiëntgerichte zorg
  • innovatietrajecten
  • actieonderzoek
  • gedragsonderzoek en cultuurverandering

 

Onderdeel van programma

Safety-II en veiligheidsergonomie

Geplaatst op

28 juni 2022

Deadline

8 september 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Safety-II en veiligheidsergonomie (pdf) 287 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het onderzoeken van werkzame en werkbare elementen van Safety-II, door:

  • voort te borduren op resultaten van eerdere projecten door middel van grotere, vergelijkende projecten
  • óf de werkzame elementen van Safety-II te toetsen door praktische en toegankelijke voorbeelden over de toepassing van Safety-II in de praktijk te onderzoeken

We verwachten niet van projecten dat zij bewijs leveren voor harde, kwantitatieve uitkomstmaten, zoals vermindering van het percentage complicaties, maar wel dat zij hypothesen toetsen of genereren. Vanuit ons programma bundelen we de geleerde lessen. Het uiteindelijke doel is om tot een aanmerkelijke en betekenisvolle daling van de potentieel vermijdbare schade en sterfte in ziekenhuizen en zelfstandige behandelklinieken te komen.

 

Wat kan worden aangevraagd?

Subsidie voor actieonderzoek naar werkzame en werkbare elementen van Safety-II in kaart te brengen. Projecten die voor subsidie in aanmerking komen zijn:

  • projecten met een praktijkgerichte wetenschappelijke benadering, bij voorkeur via actieonderzoek
  • projecten die middels een wetenschappelijke benadering theorieën en methoden op het gebied van Safety-II willen toetsen in de praktijk
  • projecten die voortbouwen op onderzoek uit de 1e fase

 

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Als uw projectidee een positief advies tot uitwerken heeft gekregen, kunt u een uitgewerkte subsidieaanvraag indienen. Hiervoor maakt u gebruik van MijnZonMw. Als u besluit tegen negatief advies in een subsidieaanvraag in te dienen, dient u dit vooraf per e-mail te melden bij ZonMw. Dit kan tot uiterlijk 7 juli 2022, vóór 12.00 uur bij safety@zonmw.nl.

Een (academisch) ziekenhuis of zelfstandige behandelkliniek kan als hoofdaanvrager een uitgewerkte aanvraag indienen. Een Nederlandse onderzoeksorganisatie kan ook hoofdaanvrager zijn, mits zij ziekenhuizen en/of zelfstandige behandelklinieken aantoonbaar betrekken. De subsidieaanvraag moet worden ondersteund door een bestuursverantwoordelijke.

Naast de hoofdaanvrager zijn andere relevante stakeholders medeaanvrager. Deze medeaanvragers zijn betrokken bij het onderzoek en zijn relevante samenwerkingspartners. Management, Raad van Bestuur, kwaliteitsadviseurs en sociale wetenschappers hebben een (ondersteunende) rol in het project.

Budget

Voor deze subsidieronde is in totaal maximaal € 1.500.000,- beschikbaar voor 8 tot 10 projecten. De maximale duur van de projecten is 12 maanden.

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 8 september 2022, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via MijnZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Safety-II en veiligheidsergonomie

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Simone Schellekens (senior programmamanager) of Bobby Otto (programmasecretaris). Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Simone Schellekens

senior programmamanager

+31 70 349 54 66
safety@zonmw.nl
Dummyfoto van een man

Bobby Otto

programmasecretaris

+31 70 349 54 66
safety@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website