Let op: deze deadline is gewijzigd! De fellowshipsubsidies van het Onderzoeksprogramma ggz zijn persoonsgebonden subsidies, voor praktijkprofessionals en onderzoekers die nieuwe, creatieve en grensverleggende ideeën hebben om de ggz te verbeteren.

Onderwerpen

  • Vroege herkenning en behandeling
  • Gepersonaliseerde zorg
  • Fellowships
  • Geestelijke gezondheid

Onderdeel van programma

Onderzoeksprogramma ggz

Geplaatst op

1 december 2020

Deadline

8 februari 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Praktijk- en Onderzoeksfellowships geestelijke gezondheidszorg (pdf) 213 KB

Doel subsidieoproep

Met deze persoonsgebonden subsidies voor onderzoekers en praktijkprofessionals worden nieuwe, creatieve en grensverleggende ideeën gestimuleerd, waarmee de zorg aan cliënten verbeterd kan worden, de regiefunctie van cliënten versterkt kan worden en/of waarmee kostenbeheersing in de ggz gerealiseerd kan worden. Het gaat om (onderzoeks)ideeën met grote (potentiële) wetenschappelijke en/of maatschappelijk impact en met een duidelijke meerwaarde voor de huidige Nederlandse geestelijke gezondheidszorg.

De subsidieoproep richt zich op de thema’s vroege herkenning en behandeling’ en ‘gepersonaliseerde zorg’. Daarnaast is er binnen de ronde budget beschikbaar gesteld voor één fellowship waarin een idee wordt uitwerkt op het gebied van gender en geestelijke gezondheid.

Wat kan worden aangevraagd?

In deze subsidieronde kan een persoonsgebonden subsidie worden aangevraagd voor creatieve en grensverleggende ideeën van praktijkprofessionals en onderzoekers.

Praktijkprofessionals zijn professionals en behandelaren die werkzaam zijn in de ggz, met minimaal een afgeronde master, met creatieve ideeën die onderzoek willen verrichten naar een vernieuwend, grensverleggend ggz onderwerp. De praktijkfellow moet een brug gaan vormen tussen praktijk en wetenschap.

Bij onderzoekers gaat het in deze ronde om promovendi die reeds onderzoek doen of gedaan hebben naar ggz gerelateerde onderwerpen, met innovatieve wetenschappelijke ideeën voor ggz-onderzoek.

Binnen deze subsidieronde is budget gereserveerd voor één fellowship dat zich richt op het onderwerp gender en geestelijke gezondheid. Een fellowship dat zich richt op dit onderwerp moet bijdragen aan het verkleinen van de kennisachterstand over man/vrouw-verschillen en het verminderen van de gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van geestelijke gezondheid.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Subsidieaanvragen worden ingediend door individuele onderzoekers. De fellowships betreffen een persoonsgebonden budget en zijn niet bedoeld voor het voortzetten van reeds bestaande onderzoekslijnen in de ggz. De aanvrager is geen gevestigd groepsleider en heeft nog niet eerder grote onderzoeksubsidies als projectleider verkregen. De kandidaat is in Nederland gevestigd.

Budget

In totaal is voor deze subsidieronde € 1.800.000,- beschikbaar. Er is apart budget gereserveerd voor de praktijk- en de onderzoeksfellows:

  • Praktijkfellows - beschikbaar budget € 900.000,-  
  • Onderzoeksfellows - beschikbaar budget € 900.000,- 

Per fellowship kan maximaal € 300.000,- worden aangevraagd. De looptijd van een fellowship is minimaal 3 jaar en maximaal 5 jaar, afhankelijk van de arbeidstijd.

Binnen het totaal beschikbare budget, is budget gereserveerd voor één fellowship dat zich richt op het onderwerp gender en geestelijke gezondheid. Dit kan zowel een praktijk- als een onderzoeksfellowship zijn.

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 8 februari 2021, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via ProjectNet. Let op: deze deadline is gewijzigd!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Praktijk- en Onderzoeksfellowships geestelijke gezondheidszorg (pdf) 213 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Marloes van der Maas of Tamara Adonis. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Tamara Adonis

Programmamanager Onderzoeksprogramma ggz

+31 70 349 52 79
ggz@zonmw.nl
Dummyfoto van een vrouw

Marloes van der Maas

Programmamanager

+31 70 349 52 79
ggz@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website