De beroepsverenigingen die betrokken zijn bij de bestuurlijke afspraken Paramedische Zorg 2019-2022 kunnen subsidie aanvragen voor 2 projecten gericht op de ontwikkeling van de richtlijn ‘kwetsbare ouderen’ en op de doorontwikkeling van de learning community.

Onderwerpen

  • richtlijnontwikkeling
  • kwetsbare ouderen
  • dementie
  • paramedische zorg
  • learning community

Onderdeel van programma

Paramedische Zorg 2019-2022

Geplaatst op

7 september 2021

Deadline

12 oktober 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Paramedische Zorg: richtlijn kwetsbare ouderen en learning community richtlijnontwikkeling (pdf) 184 KB

Doel subsidieoproep

Deze subsidieoproep is onderdeel van het programma Paramedische Zorg 2019-2022. Het doel van het programma is het stimuleren van de kwaliteit van de paramedische zorg. Hiermee dragen we bij aan de verbetering van de patiëntenzorg en de gezondheid van patiënten. De betrokken paramedische beroepsgroepen zijn: diëtetiek, ergotherapie, fysiotherapie, huidtherapie, logopedie en oefentherapie. Het doel van deze subsidieoproep is de ontwikkeling van een richtlijn ‘kwetsbare ouderen’ voor paramedische zorgverleners en het doorontwikkelen van een learning community richtlijnontwikkeling voor paramedische beroepsverenigingen.

Wat kan worden aangevraagd?

Subsidie voor 2 projecten:

  • 1 project voor de ontwikkeling van een richtlijn ‘kwetsbare ouderen’ voor paramedische zorgverleners
  • 1 project voor het doorontwikkelen van een learning community richtlijnontwikkeling voor paramedische beroepsverenigingen.

Met deze subsidieoproep geven we gevolg aan de knelpuntenanalyses ‘kwetsbare ouderen’ en ‘dementie’ en de eerste opzet van de learning community. De resultaten uit deze projecten moeten gebruikt worden voor de subsidieaanvragen.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

De beroepsverenigingen die betrokken zijn bij de bestuurlijke afspraken Paramedische Zorg 2019-2022 zijn uitgenodigd om gezamenlijk 2 uitgewerkte subsidieaanvragen in te dienen. 1 partij is de hoofdaanvrager, de andere partijen zijn mede-aanvrager. Alle paramedische beroepsgroepen uit het programma Paramedische Zorg zijn vertegenwoordigd in de projectgroep.

Budget

Voor deze subsidieronde is maximaal € 975.000,- beschikbaar. Er is maximaal € 775.000,- beschikbaar voor de ontwikkeling van de richtlijn kwetsbare ouderen en maximaal € 200.000,- voor de learning community. De looptijd voor beide projecten is maximaal 24 maanden.

Aanvraag indienen

U kunt tot 12 oktober 2021, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Paramedische Zorg: richtlijn kwetsbare ouderen en learning community richtlijnontwikkeling (pdf) 184 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Elke van Vliet of Vivianne van Beyeren. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website