Binnen deze subsidieoproep kan het Kennisinstituut Medisch Specialisten (KIMS) een subsidieaanvraag indienen voor het ontwikkelen van aanvullende verpleegkundige en verzorgende richtlijnmodules bij de herziening van de multidisciplinaire richtlijn osteoporose en fractuurpreventie uit 2011.

Onderwerpen

  • Verpleegkundigen en verzorgenden
  • Richtlijn
  • Osteoporose

Onderdeel van programma

Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden 2019 – 2022

Geplaatst op

6 november 2019

Deadline

16 januari 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: verpleegkundige richtlijnmodules bij richtlijn osteoporose (pdf) 407 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het ontwikkelen van aanvullende verpleegkundige en verzorgende richtlijnmodules bij de herziening van de multidisciplinaire richtlijn osteoporose en fractuurpreventie uit 2011. De richtlijnmodules rusten verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden uit met kennis en vaardigheden om het zorginhoudelijk handelen te onderbouwen en te kunnen kiezen voor de juiste zorgopties.

Wat kan worden aangevraagd?

Het Kennisinstituut Medisch Specialisten (KIMS) kan een subsidieaanvraag indienen voor het ontwikkelen van aanvullende verpleegkundige en verzorgende richtlijnmodules bij de herziening van de multidisciplinaire richtlijn osteoporose en fractuurpreventie uit 2011. Het ontwikkeltraject wordt afgestemd met lopende trajecten rondom de ontwikkeling van verpleegkundige Kwaliteitsstandaarden, zodat inhoudelijke dwarsverbanden tussen onderwerpen worden gelegd. Zie voor het overzicht van lopende projecten de ZonMw-website. Daarnaast neemt u de kennis uit de knelpuntenanalyse van het Nivel mee bij de uitvoering van uw project. Denk hierbij aan het project ‘Zinnige Zorg voor patiënten met osteoporose’. V&VN wordt de eigenaar van de op te leveren producten.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Deze subsidieoproep is op uitnodiging. Het Kennisinstituut Medisch Specialisten (KIMS) heeft een uitnodiging ontvangen om een subsidieaanvraag in te dienen. Het KIMS begeleidt tevens de herziening van de richtlijn Osteoporose en fractuurpreventie uit 2011.

Budget

Er is maximaal € 150.000 incl. BTW beschikbaar voor de ontwikkeling van deze richtlijn. De maximale looptijd is 18 maanden. Een proefimplementatie maakt onderdeel uit van het project. Voor de uitvoering van de proefimplementatie gebruikt u € 30.000,- van het budget.

Aanvraag indienen

U kunt tot 16 januari 2020, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via ProjectNet. Download alle informatie

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: verpleegkundige richtlijnmodules bij richtlijn osteoporose (pdf) 407 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Denise Temmink. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website